Stimulansz top bar
Kennis & advies over werk en inkomen, welzijn en gezondheid
Onderdelen
U bent hier: Home / Evenementen / Evenementenkalender / Workshop de omgekeerde toets voor jongeren

Workshop de omgekeerde toets voor jongeren

Details van agenda item

Wanneer

02-10-2017
van 09:00 tot 12:00

Waar

Utrecht

Voeg agenda item toe aan kalender

Jongeren hebben een stevige basis nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en zelfredzame burgers. Goede hulpverlening is daarom van essentieel belang als jongeren toch in de problemen komen. Maar in de praktijk blijkt dit juist bij de groep jongeren van 16 tot 27 jaar lastig. Zo hebben ze relatief vaak te maken met verschillende organisaties en wettelijke kaders. En in de praktijk blijkt dat juist integraal werken niet altijd even eenvoudig is. Maar met de omgekeerde toets hebben hulpverleners de sleutel in handen om de kloof tussen wetten, regels en organisaties te dichten en om integraal werken echt mogelijk te maken.

De omgekeerde toets is een nieuwe manier van kijken en geeft een nieuwe betekenis aan het begrip integraal werken. Met de omgekeerde toets kiest u namelijk uit een palet van wettelijke mogelijkheden, dwars door alle domeinen heen, en met maar één doel voor ogen: uw jongere zo goed mogelijk helpen. Hierbij maakt u gebruik van de waarden die ten grondslag liggen aan de verschillende wetten in het sociaal domein.

Tijdens de workshop laten we u zien hoe u samen met een jongere, zijn sociaal netwerk en andere hulpverleners in een aantal stappen komt tot een transparant en toetsbaar besluit op maat. Hier gaan we tijdens de workshop ook mee oefenen. Deelnemers krijgen daarbij de ruimte om eigen ervaringen en casussen in te brengen. Na afloop van de workshop kunt u de omgekeerde toets op verschillende manieren toepassen in uw eigen werk. Deelnemers ontvangen na deze bijeenkomst het nieuwe casusboekje Doe de omgekeerde toets en help jongeren echt! 

Voor wie?
Uitvoerders, juridisch medewerkers en beleidsmedewerkers in het sociaal domein, die betrokken zijn bij de hulpverlening voor jongeren van 16 tot 27 jaar.

Wat komt aan bod?  

  • Introductie van het programma en de leerdoelen.
  • De nieuwe manier van integraal werken.
  • Overzicht van de waarden die aan de verschillende wetten in het sociaal domein ten grondslag liggen.
  • Het stappenplan voor het leveren van maatwerk.
  • Een nieuwe gemeenschappelijke taal die integraal werken mogelijk maak.
  • Juridische mogelijkheden in het sociaal domein om maatwerk te leveren.
  • Uitwisselen van eigen ervaringen.
  • Oefenen met de omgekeerde toets.

Duur 
Eén dagdeel.

aanmelden

 

Prijzen

Stimulansz Werk en Inkomen abonnees en Servicepakket Jeugd abonnees betalen € 225,00.
Niet-abonnees € 275,00.

Eerstvolgende activiteiten
07-09-2017
07-12-2017