0

Het team Armoede en Schulden binnen Stimulansz bestaat uit de volgende adviseurs: mr. Corinne Berhitu, Karin van Nuland, Marion Bijveld en Wilma Kuiper.

Herkennen en doorverwijzen van schuldenproblematiek

In juni heeft het team Armoede en Schulden 75 inkomensconsulenten, medewerkers minimaregelingen en terugvorderingsmedewerkers van een gemeente getraind in het herkennen en doorverwijzen van schulden problematiek. In maart hadden ook al 70 regisseurs Werk van diezelfde gemeente de training gevolgd. Interesse? Op 2 november is er een open training.

Wijzigingen in de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet

We zijn al een half jaar na de invoering van de wet, maar allerlei invoeringsproblemen en onbedoelde uitwerkingen zijn nog steeds aan de orde van de dag. De 3 open trainingen komen binnenkort beschikbaar, maar incompany kan nu al. Interesse? Voor meer informatie kunt u terecht bij de opleidingsadviseurs van de Stimulansz Academie.

Adviseur Marion Bijveld schreef de afgelopen maanden enkele blogs over schulden en de beslagvrije voet. Naar aanleiding van die blogs is er in juli een podcast opgenomen. De podcast komt in september uit, dus nog even wachten tot je die kunt beluisteren. In de podcast komen ook Stichting Jongeren Perspectief Fonds en een aantal jongeren aan het woord.

Maatschappelijke agenda

Adviseurs Karin van Nuland en Gerrit van Romunde hebben een Maatschappelijke Agenda 2021-2024 voor een Zuid-Hollandse gemeente opgesteld. De Maatschappelijke agenda is het vervolg op het beleidsnotie die we in april goed door de raad hebben geloodst. Ook interesse in het laten opstellen van zo’n maatschappelijke agenda? Laat het Karin van Nuland weten.

Divosa Benchmark Armoede en Schulden + training Armoede ontrafeld

Adviseur Wilma Kuiper is actief voor de Divosa Benchmark Armoede en schulden. Daarnaast blijft ze de succesvolle training Armoede ontrafeld geven. Deze wordt zowel als open training en incompany aangeboden.

Kinderopvangtoeslagaffaire

Adviseur mr. Corinne Berhitu heeft voor de abonnees van onze kennisbank Inzicht Sociaal Domein de kinderopvangtoeslagaffaire gevolgd. Daarvan is het einde nog niet in zicht waardoor de informatie telkens moet worden bijgewerkt. Van gedupeerde ouders worden onder meer schulden van overheden kwijtgescholden. Bent u nog geen abonnee van onze kennisbank? Onze adviseur Canan Caliskan-Kantar vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor uw gemeente.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp