0

Interesse?

Klinkt deze baan als muziek in je oren? Laat je cv en een korte motivatie achter, wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Solliciteer

Als juridisch medewerker Jeugd (adviseur) heb je een dynamische en uitdagende rol. Je ondersteunt gemeenten uit het hele land bij de uitvoering van de Jeugdwet, je denkt mee en beantwoordt juridische helpdeskvragen. En je volgt de ontwikkelingen rond de Jeugdwet op de voet. Je zet je kennis en kunde in voor het schrijven van informatieve en lezersgerichte teksten voor onze kennisbank Inzicht Sociaal Domein. Actuele onderwerpen snijd je aan in blogs en trainingen.

Wat ga je doen?

 • Je schrijft toegankelijke juridische teksten voor onze kennisbank Inzicht Sociaal Domein;
 • Je volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Jeugdwet;
 • Je adviseert gemeenten over beleid en uitvoering van de Jeugdwet in de volle breedte en beantwoordt vragen hierover in onze helpdesk;
 • Je schrijft teksten voor nieuwsbrieven en blogs over actuele onderwerpen;
 • Je verzorgt trainingen op het gebied van de Jeugdwet, zowel in Utrecht als op locatie bij gemeenten en andere organisaties.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht of een vergelijkbare opleiding op hbo-niveau;
 • Kennis van en praktijkervaring met de Jeugdwet, bij voorkeur binnen het gemeentelijk domein, bijvoorbeeld als beleidsmedewerker;
 • Een goede schrijfvaardigheid in begrijpelijke en lezersgerichte taal;
 • Een klantgerichte instelling;
 • Enthousiasme en oog voor innovatie.

“Mijn collega’s zijn slim, gedreven, collegiaal én eigenwijs: een heerlijke plek om te werken.” – Hanneke Willemsen, adviseur bij Stimulansz

Wat krijg je van ons?

 • Een salaris (afhankelijk van je ervaring) tussen de € 4641 en € 6608 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 6,75%;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Alle ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie;
 • Een inspirerende werkplek met regelmatige terugkerende themalunches;
 • Een laptop en iPhone, zodat je zowel op kantoor als thuis kunt werken;
 • De keuze voor reiskostenvergoeding o.b.v. kilometervergoeding of NS-businesskaart;
 • De mogelijkheid om te sporten met korting.

Hoe ziet je team eruit?

Stimulansz is een not-for-profit organisatie met ongeveer 60 medewerkers. Het redactieteam waar je als juridisch medewerker Jeugd (adviseur) onderdeel van bent, bestaat uit zo’n 20 medewerkers. Collega’s hebben ieder hun eigen specialisme en zijn verbonden aan de verschillende domeinen: Wmo, Jeugd, Werk & participatie, Schuldhulp en Inburgering. Je werkt nauw samen met de collega’s van het domein Jeugd en Wmo. Met hen heb je regelmatig contact voor overleg en afstemming.

Bij welke organisatie kom je te werken?

Stimulansz is kennis- en adviespartner van gemeenten en levert praktische oplossingen die écht werken. We vertalen de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer, waarbij we laten zien dat er meer mogelijk is in de regelgeving dan vaak wordt gedacht. Met veel enthousiasme en betrokkenheid en vanuit een grote kennis van de praktijk adviseren en trainen we beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals. We helpen mee aan het verbeteren van de bedrijfsvoering via sturingsinformatie. Zo zit Stimulansz in het hart van alle werkprocessen met als doel de dienstverlening van gemeenten in het sociaal domein beter en daarmee het leven van mensen die afhankelijk zijn van die dienstverlening, een stuk makkelijker te maken.

‘’Iedereen is hier nieuwsgierig en leergierig. Collega’s zijn inhoudelijk supersterk en we hebben een open cultuur. We zijn totaal niet hiërarchisch. Het moet je liggen dat niet iedere dag hetzelfde is.”- Bibian Ogier, Adviseur bij Stimulansz

Enthousiast? Neem contact met ons op!

Wij hanteren geen vaste sluitingsdatum, maar nodigen direct geschikte kandidaten uit voor een gesprek als we de sollicitatie ontvangen hebben. Komt het tot een match, dan sluiten we de vacature.

Altijd met Stimulansz!

Stimulansz wil een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt. Met een diverser samengesteld personeelsbestand wordt ons werk beter en leuker en kan het echt verschil maken in het sociaal domein omdat we dan beter aansluiten bij wat er in de samenleving speelt. We nodigen dan ook iedereen van harte uit te solliciteren ongeacht leeftijd, achtergrond, land van herkomst, fysieke uitdagingen, gender of seksuele voorkeur.

Vragen? Stel ze gerust!

Sacha van de Wall

Interim Manager Sociaal Domein, specialisaties: Interim management, Projectleiding, Advies + borging Omgekeerde Toets

06 42 76 68 89

Interesse?

Klinkt deze baan als muziek in je oren? Laat je cv en een korte motivatie achter, wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.