Al sinds 1933 maakt De Kleine Gids het professionals gemakkelijk. De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2018 brengt alle actuele regelingen en cijfers op overzichtelijke wijze samen. Van bijstand tot zorgverzekering en van Wmo tot WIA. Handig om snel iets op te zoeken gedurende uw werkdag.

De overzichtelijke structuur, vormgeving en het trefwoordenregister helpen u snel te vinden wat u zoekt. Hiermee is De Kleine Gids een veelgebruikt naslagwerk onder talloze professionals die werkzaam zijn in het maatschappelijk werk, bij administratiekantoren of op een afdeling P&O. Ook studenten grijpen er regelmatig op terug.

Actuele wijzigingen

De inhoud van deze vernieuwde editie is geheel geactualiseerd naar de huidige stand van zaken in wet- en regelgeving. Zo is onder andere gewijzigd:

  • Alle bedragen en percentages vanaf 1 juli 2018.
  • De sollicitatieplicht voor de werkzoekende in het kader van de WW, ZW, IOW en WIA vervalt 1 jaar voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Mogelijk wordt de loonkostensubsidie in het kader van de Participatiewet per 1 juli 2019 vervangen door loondispensatie.
  • Een pensioenuitvoerder kan zowel schriftelijk als elektronisch informatie verstrekken.

Nieuwsgierig naar wat er nog meer in De Kleine Gids staat? Bekijk dan de inhoudsopgave. Lees meer over De Kleine Gids in onze winkel.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp

Deel deze pagina