Ook met marktpartijen werken wij graag samen, zoals met Wolters Kluwer, voor de productie van “Praktische informatie over Sociale Zekerheid”. In onderstaande duo-blog krijgt u een indruk van hoe het productieproces en de samenwerking verloopt.

Hoi Ingrid,

We gaan weer starten met de voorbereiding op een nieuwe druk van Praktische Informatie voor Sociale Zekerheid. Is editie 2017 niet alweer de derde maal dat we dit samen gaan oppakken? Eerste stap wat mij betreft: de verzamelde ‘lessons learned’ toepassen. En een planning natuurlijk. Een eerste voorstel voor de deadlines tref je aan in de bijlage. Wil je er eens naar kijken en aangeven of deze voor jou en je auteurs haalbaar is? Wil je nog wijzingen in de shoptekst aanbrengen? De teksten van de vorige editie heb ik je kort na editie 2016 gezonden. Laat maar even horen of ik ze nogmaals moet zenden.

Groeten,

Els

______________________________________________________________________

Hoi Els,

Bedankt voor je mail. Ja, het is weer zover, wat vliegt de tijd hè? We gaan er weer een mooi boek van maken.

Ik heb de kopij doorgezet naar de interne en externe redacteuren met de door jou voorgestelde planning, en die is akkoord. Er worden deze keer geen hele grote wetswijzigingen doorgevoerd, dus ik voorzie geen problemen met de verschillende deadlines.

Verder heb ik een voorstel voor een andere indeling van de Praktische Informatie. Op dit moment hebben alleen de hoofdstukken nummers. Misschien kunnen we ook de paragrafen en sub-paragrafen nummeren? Dat wordt een stuk overzichtelijker in de inhoudsopgave en zoekt veel makkelijker. Ik hoor graag van je.

Hartelijke groet,

Ingrid

_______________________________________________________________________

Goedemorgen Ingrid!

Goed idee om de indeling zo te maken dat de lezer nog beter en sneller de weg erin kan vinden. Jouw wens past dan beter in een ander stijlboek (stijlboek 6), waar er een duidelijke consistentie zit in de verschillende niveaus van tekst. Betekent wel een ander lettertype en andere marges, enzovoorts. Zal ik volgende week even langsrijden in Utrecht? Dan nemen we het goed door: bijgaand een voorbeeld van het bedoelde stijlboek.

Ook wil ik voorstellen om de omslag een andere kleur te geven, om hem duidelijk te laten verschillen van de 2016-editie. Alle voorgaande kleuren overziende, denk ik aan een bruine band als contrastkleur naast de blauwe tint. Mee eens?

Els

_________________________________________________________________________

Hoi Els,

Ik vond het een prima overleg afgelopen maandag, volgens mij hebben we echt spijkers met koppen geslagen. Ik heb de indeling inmiddels conform het stijlboek aangepast, als het goed is kunnen jullie het nu heel makkelijk omzetten naar de gewenste nummering. En de omslag ziet er prachtig uit, mooie kleurencombinatie dat blauw met bruin.

Hoofdstuktitel + nummer = vet klein kapitaal Times New Roman 18
Titel paragraaf niveau 1 = vet klein kapitaal Times New Roman 14
Titel paragraaf niveau 2 = vet Times New Roman 12 (kapitaal en niet-kapitaal)

Ik stuur je zo via WeTransfer de kopij met de eerste correcties. Bijgaand een overzicht van de bestanden, dan kan je controleren of je alles binnen hebt.

Even voor de goede orde. We hebben hoofdstuk 11 (Wmo) uitgebreid met de Jeugdwet. Die had nog geen plek gevonden binnen de PI, en we vonden het ‘t handigste om dit onderdeel onder te brengen bij de Wmo. Ik zie de drukproef graag tegemoet.

Fijn weekend!!

Ingrid

___________________________________________________________________________

Hallo Ingrid,

De kopij ziet er prima uit en je correcties zijn verwerkt, zowel uit de eerste als de tweede correctieronde. Sterker nog: ik heb zojuist op de knop gedrukt om hem te laten drukken! Over ongeveer 7 dagen verwacht ik de boeken op mijn én jouw bureau te hebben. Ben heel benieuwd wat je van het eindproduct vindt.

Nu we rond zijn voor dit jaar, heb ik alvast een tweetal zaken om over na te denken voor de 2018- versie: gaan we het uiterlijk van de omslag nu eens helemaal omgooien? En we zouden kunnen bezien of de toevoeging van een register handig is. Maar nu eerst de reacties uit de markt maar eens afwachten: daar doen we het ten slotte allemaal voor.

Veel dank voor de fijne samenwerking!

Groeten,

Els

_____________________________________________________________________________

Hoi Els,

Bedankt voor de boeken, ik heb ze gisteren ontvangen. Ik vind het eindresultaat echt heel mooi geworden, nog een stuk praktischer dan de vorige versie. We hebben in het najaar van 2017 weer contact over het boek voor 2018. En jij natuurlijk ook bedankt!!

Hartelijke groet,

Ingrid

Geselecteerd op basis van dit onderwerp

Deel deze pagina