0

Armoede en schulden gaan meestal hand in hand en het gaat vaak over van generatie op generatie. Elke jongere verdient een goede kans op een mooie toekomst en daarom is het belangrijk dat we extra aandacht hebben voor deze groep. Met ‘Get a Grip’ helpen we hen om grip te krijgen op hun financiën en – nog belangrijker – om grip te krijgen op een goed toekomstperspectief.”
Wethouder Songül Mutluer
Bij ‘Get a Grip’ werkt Zaanstad samen met de Kredietbank om de schulden van de jongeren af te kopen. De Kredietbank maakt afspraken met hun schuldeisers en de gemeente schiet de kosten voor. Wethouder Songül Mutluer: “We zien dat de druk van schulden en verschillende schuldeisers voor veel stress zorgt, zo ziet iemand door de bomen het bos niet meer. De jongeren hoeven nu alleen maar bij de gemeente af te lossen, waarbij het terugbetalen ook nog eens flexibel en renteloos is.” Vorig jaar hebben 9 jongeren het traject helemaal doorlopen en zij zijn inmiddels schuldenvrij.

Samen werken aan persoonlijke doelen

Deelnemen aan het project is veel meer dan alleen het aflossen van je schulden. Met de jongeren worden afspraken gemaakt om aan hun persoonlijke doelen te werken. Vorig jaar waren Straathoekwerk en het Sociaal Wijkteam al aangesloten, dit jaar komen daar het Jongerenloket bij en stichting ONSbank. Hierdoor zijn er naast individuele begeleiding in het traject nu ook groepssessies, waarbij het Jongerenloket zich richt op praktische zaken zoals sollicitatietraining en ONSbank zich richt op het verkennen van persoonlijke talenten en het vergroten van het zelfvertrouwen.
Bron: Bericht gemeente Zaanstad

Wilt u meer weten over schuldhulp?

Dat kan met onze juridische kennisbank Inzicht Sociaal Domein

Geselecteerd op basis van dit onderwerp