0

Gemeenten leren van gemeenten

Bij veel gemeentelijke organisaties worden externen ingeschakeld voor de uitvoering van het privacy- en informatieveiligheidsbeleid. Dit brengt forse kosten met zich mee. Zeker omdat het geen eenmalige actie is. Het is een proces dat continu om zorg en aandacht vraagt. Daarom is de beste oplossing wat ons betreft: zelf doen!

 

Houd als gemeente zelf de controle als het gaat om privacy en informatieveiligheid

Zelf in control in privacy en informatieveiligheid

Net als bij kwaliteitszorg, -controle en verantwoording, moet u uw privacy-beleid en de bewaking van de informatieveiligheid vooral zelf binnen uw eigen organisatie vormgeven. Uw medewerkers kennen de praktijk als geen ander en als gemeente kunt u het beste inschatten waar u de meeste risico’s loopt. Het waarborgen van de privacy van uw burgers, medewerkers en andere personen die in uw systemen staan is geen eenvoudige klus. Daar komt heel wat bij kijken.

Een integrale totaaloplossing vóór en dóór gemeenten

Samen met een aantal koplopers (security officers van gemeenten en samenwerkingsverbanden) heeft Stimulansz een totaaloplossing gebouwd onder de naam KiC Privacy en KiC Informatieveiligheid.  In het ontwerp staat het continue proces rond privacy en informatieveiligheid centraal, samen met het werken vanuit een Plan – Do – Check -Act systematiek en de noodzaak om zowel de opzet, het bestaan als de werking aan te tonen. In KiC Privacy en KiC Informatieveiligheid komen het privacy- en veiligheidsbeleid van onderzoek tot en met het beheer van documenten en de controle op de uitvoering samen. De geïntegreerde opzet maakt het mogelijk om als gemeente grote zelfstandigheid te ontwikkelen als het gaat om privacy en informatieveiligheid. Lees meer.

Cyclus PDCA ISMS Stimulansz

Betrouwbaarheid gegarandeerd

Deze zelfstandige webapplicatie is gebouwd op het platform van de betrouwbare KiC-applicatie voor kwaliteitscontrole. Deze applicatie is in gebruik bij 200 gemeenten en kent zo’n 12.000 gebruikers. De applicatie is goed voor zo’n 350.000 onderzoeken per jaar.

Privacy en informatieveiligheid
[vc_mailchimp list=”d0a63e5546″ double_optin=”1″ padding=”10px” background_color=”#f2f9fd” email_validation_msg=”Helaas, het e-mailadres is niet geldig.” error_message=”Sorry, er is iets fout gegaan. Probeer het nogmaals.” success_message=”Bedankt voor het aanmelden”][vc_mailchimp_email_field label=”Mis geen nieuws over privacy en informatieveiligheid” label_color=”#1887d7″ placeholder=”E-mailadres”][vc_mailchimp_submit_button text=”Aanmelden voor nieuwsbrief” type=”blue”][/vc_mailchimp]

Partner in control voor gemeenten

Stimulansz is al jaren partner van controllers en kwaliteitsmedewerkers binnen gemeenten en samenwerkingsverbanden.

Vanuit onze roots in het Sociaal Domein zijn wij gewend om binnen gemeenten te werken aan verantwoording en controle in een divers en complex veld.

Stabiele en bewezen basis

Het KiC-platform:

  • Is in gebruik bij 200 gemeenten
  • Kent 12.000 gebruikers.
  • Is goed voor 350.000 onderzoeken per jaar

Winst voor klanten en de samenleving

Stimulansz werkt zonder subsidies of hulp van andere fondsen. Winst is bij ons niet leidend. Wij werken wel vanuit bedrijfskundig oogpunt, omdat dit de basis is voor onze toekomst.

Een onafhankelijke Raad van Toezicht bewaakt dat winsten terug vloeien naar de realisatie van onze missie.

Neem direct contact op met de specialist

Neem contact op met Wiljan de Jong
Neem contact op met Maarten Simons
Neem contact op met Henny Muis