Stimulansz top bar
Kennis & advies over werk en inkomen, welzijn en gezondheid
Onderdelen
U bent hier: Home / Sociale wijkteams, aanbod Stimulansz

Sociale wijkteams, aanbod Stimulansz

Het gebouw staat, nu de inrichting verder moderniseren
Sociale wijkteams staan stevig op de kaart en willen nu krachtig doorpakken. Dat merken we bij Stimulansz ook! De behoefte aan trainingen over wetgeving en juridische kaders neemt sterk toe. Stimulansz kan en wil u hierbij graag ondersteunen. Dit doen we met een nieuw pakket interactieve maatwerktrainingen!

 Interactief, op maat en altijd passend binnen de context van uw sociale wijkteam!

Wij merken in gesprekken met medewerkers van sociale wijkteams, dat er een sterke behoefte is aan kennis van bijvoorbeeld de Awb, de Participatiewet, de Wmo 2015 en de samenhang met de Wlz, de Jeugdwet (en Passend Onderwijs) schuldhulpverlening, ondersteuning met minimaregelingen etc. Maar er is ook behoefte aan intervisie en aan vaardigheden die zijn gericht op omgaan met agressie.  De onderwerpen variëren per sociaal wijkteam, afhankelijk hoe dit team is vormgegeven en ingericht.

Ons interactieve aanbod
Stimulansz heeft een samenhangend pakket trainingen ontwikkeld. Omdat sociale wijkteams nogal verschillen in taken, werkproces en inhoud van uitvoering en wetgeving, bieden we elk programma op maat aan, afgestemd op uw sociaal wijkteam. Dit betekent dat het programma, de aanpak van de training, de duur van de training en de samenstelling van de groep(en) altijd naadloos passen in uw organisatie en aansluiten op uw wensen, zowel op inhoud als in het werkproces. Maar ook dat we de trainingen combineren met de vaardigheden en klantbenadering van de medewerkers; de  letter van de wet gecombineerd met de geest van de wet. Dit is waar sociale wijkteams vooral voor staan. Praktijkgericht en effectief!

Dit interactieve aanbod zal steeds met de ervaringen en ontwikkelingen binnen de sociale wijkteams mee ontwikkelen. Dit betekent dat er trainingen bij komen of dat er trainingen worden aangepast. In elk geval zal er in de periode september/oktober 2015 een verder aanvullend aanbod komen over o.a. schuldhulpverlening en Jeugdwet. Ons aanbod groeit graag met u mee! Houdt dus onze website steeds in de gaten!

Recent hebben we verschillende trainingen voor sociale wijkteams al met succes uitgevoerd.

Enkele reacties van deelnemers

Leerzaam, zinvol prettige sfeer, goede trainer!”

"Informatief, zet aan het denken, goed naslagwerk”.

“Sluit goed aan op mijn werkervaring en zeer nuttig voor de organisatie en mijzelf”

 

Wat biedt Stimulansz?
Maatwerk en een goede kennis van het werkveld zijn altijd al onze grote kracht geweest. Al jarenlang wordt dit door 95% van onze opdrachtgevers enorm gewaardeerd (uitslag CEDEO certificering). Stimulansz denkt graag met u mee en voert uit wat voor u gewenst en nodig is! 

E-learning
Sociaal werkers in wijkteams krijgen veel vragen van cliënten over inkomen, uitkeringen, schulden, gemeentelijke en landelijke regelingen en procedures rond sociale wet- en regelgeving. Daarom heeft Sociaal Werk Nederland aan Stimulansz gevraagd om een e-learning voor sociaal werkers te ontwikkelen, waarin vragen van klanten van de sociale wijkteams centraal staan. 

Overzicht trainingen voor sociale wijkteams

Algemeen

Jeugdwet

Participatiewet

Wmo 2015

Vaardigheden

 

Prijzen

Een training is maatwerk. Om u een indicatie te geven:

  • Trainer € 780,00 per dagdeel (= 3 uren)
  • Naslag richtprijs € 17,50 per deelnemer
  • Reiskosten (€ 0,39 per km)
  • Eventuele inzet acteur € 400,00 per dagdeel

De hoeveelheid dagdelen stellen we in goed overleg vast, net zoals de inhoud van de training. 

Informatie

Frans Zonneveld
Adviseur
Telefoon 06 23 98 47 04
frans.zonneveld@stimulansz.nl.

Websites