0

Randstad had me ingehuurd om daar voor 3 maanden aan de slag te gaan voor het BUPO-project. Bupo staat voor internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten. Er lag een gerechtelijke uitspraak waardoor arbeidsongeschikte gehuwde huisvrouwen, mits aangemeld voor een bepaalde datum, recht hadden op een AAW-uitkering met terugwerkende kracht tot maximaal 1980.
Net afgestudeerd en met nog nauwelijks werkervaring (behalve als aardbeienplukster en serveerster) had ik geen flauw idee waar ik aan begon. We kregen met een groep mensen een opleiding van 5 dagen, een stroomschema met de te doorlopen stappen en in de la van mijn bureau lag De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid. Toen nog een stuk dunner dan nu.
Enfin, een paar jaar, ettelijke beroepsprocedures en miljoenen guldens later was het BUPO-project afgerond, en werkte ik nog steeds bij de Detam. Al die tijd was De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid een betrouwbare hulp gebleken. Ieder half jaar een nieuwe versie met de meest recente bedragen en percentages, informatie over andere uitkeringen bij samenloopsituaties, algemene informatie over de sociale zekerheid en de organisatie hiervan.
En tijdens de rest van mijn arbeidzame leven in het sociaal domein is De Kleine Gids eigenlijk niet van mijn zijde geweken. Of het nu was als medewerker administratieve organisatie bij Cadans of als Cobol-programmeur op het WAO-uitkeringssysteem bij Relan Informatisering. Altijd betrouwbaar, altijd actueel, altijd volledig.
Wat schetste dan ook mijn verbazing en genoegen toen ik ruim 11 jaar geleden als redacteur sociale zekerheid in dienst kwam bij 2ZW (de latere fusiepartner van Stimulansz). Hier werd De Kleine Gids gemaakt!! Ik mocht meeschrijven aan het boek dat mij al die jaren van informatie en kennis had voorzien, wat een voorrecht.
Inmiddels ben ik eindredacteur van De Kleine Gids en mag ik u vol trots vertellen dat half februari de 94ste druk van De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid van de persen is gerold. We hebben deze keer de vormgeving en nummering enigszins aangepast waardoor informatie nog sneller en makkelijker te vinden is. En zoals we altijd afsluiten in het voorwoord van De Kleine Gids, deze editie mag u niet missen!

Geselecteerd op basis van dit onderwerp