Lastige casus Vincent getackeld met omgekeerde toets
Na de scheiding willen de ouders van Vincent hun zoon, die in een rolstoel zit, wel samen opvoeden. Hoe kan Vincent een zo normaal mogelijk leven leiden?
Na de scheiding willen de ouders van Vincent hun zoon, die in een rolstoel zit, wel samen opvoeden. Hoe kan Vincent een zo normaal mogelijk leven leiden?
Door Redactie
De ouders van Vincent hebben besloten om ook na de scheiding hun zoon samen op te voeden. Dit betekent dat Vincent de helft van de tijd bij zijn moeder zal wonen en de andere helft bij zijn vader. Door zijn beperking is het noodzakelijk dat beide woningen van de ouders geschikt zijn voor Vincent om in te wonen. De ouders van Vincent kloppen daarom allebei aan bij de gemeente voor hulp bij het aanpassen van hun woning.
De gemeente beheert gemeenschapsgeld en wil daar uiteraard zo zuinig mogelijk mee omgaan. Er moet dus gezocht worden naar een oplossing waarmee Vincent bij beide ouders kan wonen, tegen een voor de gemeente schappelijke prijs. Voor Vincent is met een ouder in de huidige woning blijven wonen de beste optie. De woning is vertrouwd en bovendien voor hem op maat aangepast. Dit is ook voor de gemeente een goede optie, want de eerdere investering gaat zo niet verloren. En er hoeft slechts één andere woning te worden aangepast. De kink in de kabel is echter dat geen van beide ouders het aanhouden van de huidige woning kan bekostigen. Het ‘ei van Columbus’ is in deze situatie dat een derde partij de aangepaste woning koopt voor een eerlijke prijs, eventueel met een gemeentelijke bijdrage. Als dit niet haalbaar is of financieel onvoordelig, dan valt de keuze op twee nieuwe aangepaste huurhuizen.Dat kan met onze juridische kennisbank Inzicht Sociaal Domein