0

Vraag

In de Handreiking staat : ‘Zelfstandig ondernemers kunnen een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal € 10.157. Er kan slechts één lening voor bedrijfskapitaal per bedrijf worden verstrekt’. Betekent dit dat het, als een inwoner meerdere bedrijven heeft, mogelijk is om per bedrijf een bedrijfskapitaal aan te vragen en toe te kennen?

Antwoord

Nee, bij een zelfstandige met meerdere bedrijven is er nog steeds sprake van één zelfstandige en die heeft recht op een bedrijfskapitaal van maximaal € 10.157. Dit kapitaal kan vervolgens voor één bedrijf worden gebruikt. Het is dus niet de bedoeling om dit kapitaal te verdelen over de verschillende ondernemingen.
Disclaimer:
Deze vraag is recent gesteld aan de Helpdesk Inzicht Sociaal Domein van Stimulansz. Het antwoord is gegeven met de kennis en inzichten van 4 juni 2020 over corona en de gevolgen ervan. Met de huidige, snelle ontwikkelingen kan Stimulansz niet garanderen dat dit antwoord op een latere datum nog volledig juist is. We passen het antwoord aan als dat nodig is. Voor meer actuele informatie rond corona en het sociaal domein verwijzen we u naar Inzicht Sociaal Domein.

Heeft u nog meer vragen over de uitvoering van de Tozo?

Wij verzorgen een incompany training Tozo voor teams in het sociaal domein

Geselecteerd op basis van dit onderwerp