0

Eenvoudig en overzichtelijk

De site is nu nog gebruiksvriendelijker en laagdrempeliger. Zo zijn de teksten geschreven op B1-niveau en is het aantal vragen tot een minimum beperkt, zodat men niet door een lange vragenlijst heen moet worstelen. De gebruiker krijgt na het doorlopen van het menu een gericht advies, afhankelijk van zijn of haar inkomenssituatie. Bovendien is de tool ook heel gemakkelijk te gebruiken op een mobiele telefoon.

Landelijk

BerekenUwRecht bestaat uit twee gedeelten: een landelijk en gemeentelijk deel. Het landelijk deel staat op de website van Nibud en is vrij toegankelijk voor iedereen. Met het landelijk deel is te zien op welke landelijke toeslagen, tegemoetkomingen en heffingskortingen een inwoner recht heeft. De tool geeft een indicatie van het bedrag, en waar hij of zij de tegemoetkomingen kan aanvragen.

Lokaal

Het aanvullende lokale deel is alleen beschikbaar voor inwoners van een gemeente die daarop is aangesloten. Inwoners worden dan vanzelf doorgeleid naar de lokale regelingen van die specifieke gemeente. Daarnaast is er BerekenUwRecht Plus, een uitgebreide variant waarmee inwoners direct online een aanvraag indienen.

600 gebruikers per dag

Meer dan 30% van alle gemeenten is aangesloten en per dag gebruiken ongeveer 600 mensen BerekenUwRecht.
 
Wilt u meer weten over de lokale variant van Berekenuwrecht voor uw gemeente? Neemt u dan contact op met John Nuyten: John.Nuyten@stimulansz.nl of 06 12 45 96 60.
 

Geselecteerd op basis van dit onderwerp