Stimulansz top bar
Kennis & advies over werk en inkomen, welzijn en gezondheid
Onderdelen
U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws schuldhulpverlening juli 2017

Nieuws schuldhulpverlening juli 2017

spaarvarken met formulieren

Landelijk welzijnswerk en private partij samen tegen schulden

Sociaal Werk Nederland en de Rabobank gaan samen de schulden- en armoedeproblematiek aanpakken. Door de netwerken van beiden te combineren willen ze sneller hulp kunnen bieden aan mensen met schulden. Een menselijke benadering staat centraal.De samenwerking is een resultaat van het programma Armoede en Schulden / Moedige Mensen van Sociaal Werk Nederland. 

Versterking vroegsignalering
De staatssecretaris zet middelen in voor een project dat zich richt op het ondersteunen van gemeenten bij het komen tot een effectieve aanpak voor vroegsignalering en preventie. Voorkomen en vroegtijdig ingrijpen bij schulden is de beste remedie tegen problematische schulden. De eerste fase van het project 'Landelijke Uitrol Vroegsignalering Schulden' is inmiddels afgerond. Het vervolg hierop wordt in de zomer van 2017 voorbereid.

Vroegsignalering van schulden
Schuldeisers signaleren vaak eerder financiële problemen dan de ondernemer. Zuidweg&Partners heeft samen met PLANgroep het digitale platform Schulden.nl opgezet. Wie betalingsproblemen heeft kan zich aanmelden via het platform.