Ooit de echte praktijk geproefd?

hero afbeelding Ooit de echte praktijk geproefd?

Voor wie

Voor klant- en accountmanagers, jobcoaches en werkmakelaars, UWV-ers en gemeenteambtenaren. Ons aanbod aan trainingen is geschikt als u werkzaam bent in de arbeidsbemiddeling.

Wie gingen u voor?

Diverse gemeenten waaronder gemeenten Tilburg, Katwijk, Zwolle, Assen, Inclusief Intervens en diverse andere organisaties.

Ons aanbod

Adviserend verkopen Basis
Aantal dagdelen: 4

Heeft u moeite met het overtuigen van een werkgever omdat u hem nog niet kent, omdat er iets gebeurd is of omdat hij niet akkoord gaat met de prijs? Met de gouden regels van gespreksvoering bent u in no-time de leidende partij in het gesprek.

Wat als er alleen maar tegenwerpingen zijn? In deze training bieden we u handige tips. Daarmee zorgt u dat de werkgever openstaat voor uw adviezen en hierin meegaat. Dat doen we met guerrilla marketing. Ook gaan we aan de slag met oefeningen om open vragen te stellen, en leert u suggestieve vragen en koopsignalen om te zetten in behoeften.

Adviesvaardigheden zijn niet alleen voor accountmanagers handig, maar komen ook van pas als u telefonisch contact heeft met klanten. Of als u als jobcoach bij de klant komt.

Adviserend verkopen Plus
Aantal dagdelen: 4

Hoe zorgt u dat een werkgever u belt voor personeel? Hoe krijgt u een werkgever zo ver dat hij direct interesse heeft om zaken te doen?

In deze training gaan we in op thema’s als stressreductieve dienstverlening en re-integratie inspanningen om het gunaspect te vergroten. Of als nieuwe dienst (jobcrafting) verbindingen leggen en package deals afsluiten. Met actuele casussen leert u de beste oplossingen te bedenken.

In de training gaan we in op kennis van wet- en regelgeving en uw toegevoegde waarde als professional. Ook bieden we u handvatten om uzelf in te bedden in grotere bedrijven, en zelfs veranderingen door te mogen voeren om je doel te bereiken.

Jobcarving, Jobcreation en Jobcrafting
Aantal dagdelen: 4

In deze training leert u om nieuwe mogelijkheden te creëren door om te denken. Ontdek nieuwe ingangen bij zowel de werkgevers als de werknemers, bij cliënten en bij uw collega’s. In deze training brengen we u terug naar de basis, naar de tijd waarin u als kind de wereld bekeek met een open blik. We leren u oplossingsgericht te denken. Dan krijgt u voor elkaar wat eerder onmogelijk leek.

Branchegerichte kennisdeling
Aantal dagdelen: 2

We leren u de systematiek achter het omgaan met de caseload. Denk aan het organiseren van lean sessies, leren van en met collega’s, voorbeelden delen en time management.

Branchegerichte kennisdeling
Aantal dagdelen: 2

Hoe kunnen we voordeel halen uit de kennis, de netwerken, de ideeën en projecten die er al zijn in een regio? Door samen op te trekken. Maar waar begint u en waarvoor is samenwerken geschikt? Wat is een goede opzet voor een regionale afspraak en hoe leggen we de verantwoordelijkheden vast? In deze training leert u om een helikopter view te ontwikkelen en alle bestaande projecten te gebruiken binnen uw eigen organisatie. Of mee te liften op een regionale aanpak.

Soms is het voordeel van een collectieve aanpak en gedeelde verantwoordelijkheid minder risicovol. Of kunt u door slechts te participeren meer uitvoerend bezig zijn in plaats van organisatorisch. Daardoor houdt u toch regie en plaatst u meer mensen.

Deze training is voor accountmanagers en werkconsulenten een eyeopener, maar voor jobcoaches een meedenktraining.

Groepswerk in detacheringen
Aantal dagdelen: 2

Hoe komt u aan groepswerk met de huidige acquisitiemethode? Kunt u deze behoefte zelf creëren? Hoe organiseert u dat en wat is daarvoor nodig? Wat legt u vast en wat monitort u? In deze training leert u de mogelijkheden te zien binnen een bedrijf. We leren u anders te kijken naar werkprocessen in relatie tot output en bezetting. Ook leert u om de risico’s altijd één stap voor te zijn.

Wat zijn de voordelen van het overnemen van een proces of een deelproces? Waar zal de groep uit moeten bestaan en welke regelingen en werkgeversvoordelen kunt u koppelen om er een win-win situatie van te maken? Welke partijen moet u daarbij betrekken en hoe laat u de groep integreren in het bedrijf? Wat zijn de risico’s en welke verantwoordelijkheden moet u als regisseur willen en welke niet? Wat is het wettelijk kader en wat kunt u waarmaken?

Mobilisatie VSO/PRO leerlingen
Aantal dagdelen: 2

Hoe krijgt u de doelgroep VSO/PRO-leerlingen aan het werk? Waar loopt u tegenaan en wat kunt u er aan doen? In deze training leert u tips en tricks die gegarandeerd tot succes leiden.