0

De verordening past binnen het coalitie uitvoeringsprogramma van deze gemeente, ondersteunt de ontwikkeling van de inclusieve arbeidsmarkt en moet per 1 januari 2019 zijn geïmplementeerd.
De gemeente maakt haast met het invoeren van juist dit onderdeel omdat bestaande verordeningen onvoldoende samenhang kenden, op onderdelen niet meer actueel waren en te weinig richting gaven voor inwoners en uitvoerenden. In de tweede fase van dit traject volgt het inkomensdeel.
Gooise Meren startte eind 2016 met het intensiveringsprogramma MVO Gooise Meren met als doel meer mensen aan het werk te helpen; mee te laten doen alsook de overschrijding van het budget terug te dringen. Daarvoor ondernam zij allerlei activiteiten. Tijdens de tussentijdse evaluatie van het programma bleek de noodzaak om een aantal verordeningen te bundelen in één verordening. De nieuwe verordening moest voor zowel inwoners als uitvoerenden helder en leesbaar zijn. En aangeven op welke manier en met welke voorzieningen de gemeente en partners in de arbeidsmarkt inwoners ondersteunen richting werk en participatie.
Toen begin mei de Omgekeerde Verordening van Stimulansz werd gepubliceerd, viel bij Gooise Meren het kwartje. De gemeente kon het format van deze verordening prima gebruiken bij het verwezenlijken van haar eigen ambities. Met een goedgekeurd besluit als resultaat.
Gooise Meren maakte voor advies en een gratis review van het eerste concept van de verordening gebruik van het abonnement op de kennisbank Inzicht sociaal domein.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp