0

Om die hernieuwde samenwerking ‘in te luiden’ luidden Elly Schreur en José Hendriksen (rechts op de foto) samen de bel.
Afdelingsmanager Toetsing en Toezicht Elly Schreur beschrijft in haar toespraak op welke wijze KiC centraal onderdeel is geworden van de kwaliteitsaanpak van Werk en Inkomen Rotterdam. “(…) binnen het domein Inkomen is het gebruik van KiC gemeengoed geworden en een mooi instrument om de kwaliteit van onze dienstverlening op orde te krijgen en te houden”. Soms is dat ook confronterend, zo vertelt Elly, “maar de focus ligt er altijd op dat de Rotterdam recht heeft op het juiste besluit”.
José Hendriksen, directeur Stimulansz, haakte in haar toespraak in op wat gemeente Rotterdam met haar voortrekkersrol op kwaliteitscontrole betekent heeft voor de applicatie KiC. “Allereerst hebben jullie binnen Werk en Inkomen in Rotterdam zeer professioneel en ‘hands-on’ kwaliteitscontrole georganiseerd. KiC is daarin een centraal instrument in jullie visie en dit dwingt ons [Stimulansz] om de applicatie voortdurend mee te ontwikkelen.” Dat betekent bijvoorbeeld dat Rotterdam samen met Stimulansz functionaliteit rondom het doen van een tweede meting, het controleren met gewogen normen en het werken met een prestatienorm ontwikkeld heeft. En daar profiteren alle KiC gebruikers in Nederland dan weer van.
Voor gemeenten die hun hoofd breken over de kwaliteit van de uitvoering in het sociaal domein is de Rotterdamse aanpak van kwaliteitscontrole een inspirerend voorbeeld.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp