0

Blijf leren met Stimulansz

Met je HBO-diploma Sociaal-Juridisch Dienstverlening op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als sociaal raadsvrouw of raadsman, medewerker juridisch loket, reclasseringsmedewerker, schulddienstverlener of budgetbeheerder. Je werkt aan sociaaljuridische vraagstukken, ondersteunt cliënten, past wetten, regels en procedures toe en legt wet- en regelgeving uit aan cliënten. Je treedt vaak op als woordvoerder en bemiddelt in conflicten. Dat kan alleen als je continu op de hoogte bent van de actuele wet- en regelgeving. Met Stimulansz blijf je leren. Als kennis- en adviespartner ondersteunen we zowel gemeenten als Sociaal Juridische Dienstverlening met trainingen, advies en bedrijfsvoering.

We geven onder meer SJD-trainingen en -actualiteitendagen voor Sociaal-Juridisch Dienstverleners die actief zijn in het Sociaal Domein. Dat doen we alweer sinds 2007. Onze bijspijker-cursussen SJD sluiten goed aan bij het brede werkveld en de diverse rollen van de SJD-er. Deze trainingen ontwikkelen we jaarlijks in nauwe samenwerking met specialisten in wet- en regelgeving. We houden elke training zo actueel mogelijk en werken zo nodig op het laatste moment bij. Bijvoorbeeld in geval van jurisprudentie.

SJD-actualiteitendagen bij Stimulansz

Bij Stimulansz volgt u de trainingen die u nodig heeft voor uw deskundigheidsbevordering. We bieden jaarlijks zo’n 10 open trainingen, die we verspreid over het jaar per module 2 of 3 keer geven. De leergang bestaat uit modules. Elke module duurt een dagdeel.

We bieden onder meer SJD-cursussen over actualiteiten in de Participatiewet, de Wmo 2015, de wetgeving Sociale Zekerheid, problematische schulden en eigen woningbezit, sociale wijkteams en sociale wetgeving. De SJD trainingen zijn geaccrediteerd. Voor het volgen van zo’n SJD-training krijgt u als Sociaal-Juridisch Dienstverlener 3 registerpunten via het Registerplein. Dit als waarborg van de kwaliteit van uw werk in de sociaal-juridische dienstverlening.

Trainingen voor SJD-ers

Naast de open SJD bijspijker-cursussen bieden we alle trainingen ook incompany aan. Steeds meer gemeenten maken hiervan gebruik. We stemmen de aanpak en inhoud van de training af op uw eigen lokale situatie en behoefte. Steeds vaker nemen aan deze incompany-trainingen ook Sociaal Dienstverleners deel. Bijvoorbeeld bij de training Omgekeerde Toets, waar onder meer integraal werken en samenwerken een belangrijk doel is.

Uw kennis bijhouden ondersteunen we ook via de Juridische Kennisbank van Stimulansz. Het zijn 9 kennisbanken onder de noemer Inzicht sociaal domein: Inzicht Jeugd; Inzicht Schulphulp; Inzicht Cliëntenparticipatie; Inzicht Digitale Grote Almanak en Regelingen en Voorzieningen; Inzicht Wmo; Inzicht naleving; Inzicht bezwaar en beroep; Inzicht Werk en participatie; Inzicht inkomen.

De juridische kennisbank is eigenlijk onmisbaar voor medewerkers beleid en uitvoering van gemeenten, maar zeker ook voor Sociaal Juridisch Dienstverleners (vooral Regelingen en Voorzieningen en Almanak). In de kennisbank vindt u informatie over de landelijke en lokale wet- en regelgeving, jurisprudentie, advies en beleid. Ook profiteert u van onder meer e-learning en een helpdesk. Inmiddels gebruiken ruim 300 gemeenten de kennisbanken. Vrijwel alle SJD-organisaties gebruiken ‘Regelingen en Voorzieningen en de Digitale Almanak’.

U kunt de Juridische Kennisbank gratis uitproberen met een proefabonnement.

Dé bijspijker-opleider voor Sociaal-Juridisch Dienstverleners

Stimulansz gaf de trainingen en actualiteitendagen voor Sociaal-Juridisch Dienstverleners voor het eerst in 2007. In dat jaar werden we verantwoordelijk voor de uitgave van kennisbronnen Regelingen en Voorzieningen en de Grote Almanak, die heel breed worden gebruikt binnen de SJD. Sindsdien ontwikkelden we ons als de trainingsspecialist voor gediplomeerde SJD-ers die hun vak heel goed willen bijhouden door te werken én te leren. We spreken jaarlijks op het congres Sociaal Raadslieden Werk en geven er workshops. Ook geven we colleges voor docenten van de SJD-HBO opleidingen. Vanwege ons brede inzicht in het Sociaal Domein en stevige positie bij gemeenten kunnen we ook hen goed informeren over trends en ontwikkelingen en wat die betekenen voor het onderwijs, het vak van Sociaal Juridisch Dienstverlener en de praktijk in gemeenten.

Ontdek onze dienstverlening voor SJD-ers

Wat we allemaal voor u kunnen betekenen voor u als Sociaal-Juridisch Dienstverlener? Ga naar ‘Trainingen & Evenementen’ en selecteer onder Functie ‘Sociaal juridische dienstverlener’. U kunt zich online aanmelden voor een training of actualiteitendag. Hebt u behoefte aan een persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met Silke van Alphen.

Neem nu contact op met

Silke Jones-van Alphen

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in gedrag en gesprekstechniek.

06 82 82 38 72

Anderen bekeken ook