0

“Klantmanagers zijn de spil in de uitvoering.” Dat zei staatssecretaris Van Ark van SZW vanmorgen tijdens het congres van de Beroepsvereniging van Klantmanagers (BvK). “Alleen de klantmanager weet wat er op de werkvloer speelt, welke dilemma’s er zijn. Dat zijn er heel veel. Nu het economisch goed gaat, kunnen we mensen die aan de kant staan aan het werk helpen. U bent daar hard bij nodig.”
De staatssecretaris benadrukte dat de Participatiewet ruimte biedt voor maatwerk en dat klantmanagers die ook echt moeten gebruiken als ze die nodig hebben in hun dagelijkse werk. “Ik wil dat jullie je gedekt weten door management en bestuur, ook op de momenten dat het fout gaat. Dat zal ik zelf als staatssecretaris ook doen.”

Regisseer je eigen loopbaan

Op het congres met als thema ‘Regisseer je eigen loopbaan’ stonden de eigen ontwikkeling en mobiliteit van professionals in het sociaal domein centraal. Ook de twee workshops van Stimulansz sloten hier op aan.
Anitra Vink gaf de workshop: Van vraag naar effect, ook bij je eigen vraag. De kandidaten gingen op zoek naar de vraag achter hun loopbaanvraag om zo meer inzicht te krijgen in hun eigen doelen. En Gerrit van Romunde gaf de workshop: Versterk je ondersteuning van statushouders. Waarbij het slimmer gebruik maken van tools en de keten centraal stond.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp