0
Vrouw zit op koffer met mondkapje

Bijstand in gevaar door vliegverbod tijdens coronacrisis?

Hoe ga je als gemeente om met bijstandsgerechtigden die door het vliegverbod vanwege het coronavirus niet op tijd terug zijn in Nederland? Welke mogelijkheden kent de Participatiewet? Hoe te handelen in deze voor iedereen moeilijke periode? Het juridisch team van Stimulansz geeft antwoord.

Financiële problemen voorkomen tijdens coronacrisis: Wat kunt u als professional doen?

Door alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het risico op het ontstaan van financiële problemen groot. Bijvoorbeeld voor alle mensen die hun inkomen verliezen. Veel verschillende organisaties nemen momenteel maatregelen om de gevolgen te beperken.

plaatje covid19

Beschikkingen via e-mail tijdens Coronacrisis?

Net zoals 90% van Nederland werken ook de meeste ambtenaren bij gemeenten thuis. Hoe gaat u dan om met het versturen van beschikkingen en beslissingen op bezwaar per e-mail? Welke mogelijkheden kent de Algemene wet bestuursrecht (Awb)?  Het juridisch team van Stimulansz geeft antwoord.

Peter Huijgens

Vrijwilligerswerk en bijstand: hoe zit het precies met de vergoeding en de vrijlating?

De vraag hoe om te gaan met vergoedingen voor vrijwilligerswerk en de daarvoor in de Participatiewet geregelde vrijstellingen, is niet altijd makkelijk te beantwoorden. In deze blog belicht ik de aspecten rond dit thema en doe ik een aantal praktische aanbevelingen.

handen in het haar

Betalingsregeling? Ja graag! Of toch niet?

Een aantal jaar geleden meldden voornamelijk mensen met problematische schulden zich  bij de gemeentelijke schuldhulpverlening. Maar nu zien we een verschuiving in de hulpvraag, mede door de inzet van gemeenten rondom vroegsignalering. Steeds vaker melden mensen zich vanwege kleine betalingsachterstanden. Het begeleiden van mensen bij het treffen van een betalingsregeling speelt dan ook een steeds grotere rol binnen de schuldhulpverlening.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp