0

1. De vereenvoudiging van de beslagvrije voet in vogelvlucht

Het is eindelijk zover. De Wet vereenvoudiging beslagvrije voet treedt per 1 januari 2021 eindelijk in werking. Wat verandert er nu precies met de invoering van de Wet vereenvoudiging van de beslagvrije voet? In deze blog leest u in het kort wat de belangrijkste veranderingen zijn.
Lees verder 

2. 5 tips voor telefonisch indiceren bij Wmo-meldingen in tijden van coronacrisis

Het zijn vreemde tijden voor iedereen. Door de coronacrisis ligt het openbare leven grotendeels plat. Voor gemeenten gaat het werk echter onverminderd door, ook binnen het sociaal domein. De Wmo is er voor mensen die kwetsbaar zijn en voor hen is deze periode extra moeilijk.
Lees verder

3. Financiële problemen voorkomen tijdens coronacrisis: Wat kunt u als professional doen?

Door alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het risico op het ontstaan van financiële problemen groot. Bijvoorbeeld voor alle mensen die hun inkomen verliezen. Veel verschillende organisaties nemen momenteel maatregelen om de gevolgen te beperken.
Lees verder

4. Terugvordering vanwege ontvangen boodschappen

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, want de sociale media staat er bol van. Een mevrouw heeft € 7.000 aan bijstand moeten terug betalen omdat zij boodschappen had gekregen van haar moeder.
Lees verder

5. Invloed van het verwerpen van een erfenis door een bijstandsgerechtigde

Een bijstandsgerechtigde heeft bericht gekregen dat hij een erfenis krijgt van zijn overleden vader. De klant weet niet of de erfenis een positief voordeel gaat opleveren. Dat maakt hem ook niet uit: hij heeft zijn vader nooit gekend en is voornemens de erfenis te verwerpen.
Lees verder
 

Geselecteerd op basis van dit onderwerp