0
Actualiteitendag

SJD problematische schulden en eigen woningbezit

1 dagdeel
20 deelnemers
Offertebasis

Mensen met problematische financiële problemen kunnen gedwongen worden hun woning te verkopen. Welke oplossingen zijn er om dit te voorkomen? Tijdens deze actualiteitenmiddag speciaal voor Sociaal juridische dienstverleners gaan we hier uitgebreid op in met praktische tips en voorbeelden.

Overzicht

Uw resultaat:

 • U begrijpt beter hoe de hypothecaire wereld in elkaar zit
 • U weet waarop u moet letten bij onderhandelingen met geldverstrekkers
 • U weet hoe u moet handelen in geval van restschulden
 • U weet welke oplossingen en mogelijkheden er zijn bij schulden en woning bezit

Voor wie

 • Sociaal juridisch dienstverleners

Zo ziet de bijeenkomst eruit

U wordt in één dagdeel bijgepraat over welke mogelijkheden er zijn bij problematische schulden en eigen woningbezit. We maken gebruik van praktijkvoorbeelden, zodat u de kennis meteen kunt toepassen in de praktijk.

Registerpunten

Voor het volgen van deze bijeenkomst kunt u 3 registerpunten krijgen via het Registerplein.

Alle ervaringen

Deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een: 8,5

"Ik heb veel nieuwe informatie, adviezen en inzicht verkregen. Het was positief, leerzaam en praktisch bruikbaar."

Dit gaat u leren

De huizenmarkt staat inmiddels flink onder spanning; lage rentes en veel vraag. Ondanks, dat dit een gunstige ontwikkeling lijkt, verkeren veel mensen in grote financiële problemen en moeten zij vaak noodgedwongen hun woning verkopen. Ook tweeverdieners. Of zijn er andere mogelijkheden? De verkoopwaarde ligt vaak lager dan de schulden, die op de woning rusten. Gedwongen verkoop komt nog steeds veelvuldig voor en dat resulteert bijna altijd in verliezers. Wat kunt u doen om dit te voorkomen en tot betere oplossingen te komen? Dit komt allemaal aan bod tijdens deze bijeenkomst.

 • Hypotheekvormen
 • Hypotheekakten
 • Hypothecaire wereld; belangen en werkwijzen (ook opvallende verschillen tussen banken)
 • Je (wettelijke) positie bij de hulpvraag
 • Onderhandelen met geldverstrekkers; aandachtspunten – mogelijkheden – valkuilen
 • Ruimte om hypotheken tijdelijk stop te zetten en achterstand te bevriezen
 • Restschuld die ontstaat na verkoop, hoe te handelen met makelaar / geldverstrekker
 • Combinaties in bezit; hypotheek en levensverzekering of verhuren van pand en gevolgen
 • Opzetten en onderhouden van een relatiebestand en tips voor communicatie
 • Mogelijkheden tot preventieve zorg

Trainer(s)

De middag wordt verzorgd door Henk Maas, financieel specialist hypotheken en schuldenproblematiek.

Incompany

We bieden de SJD Actualiteiten problematische schulden en eigen woningbezit alleen incompany aan. U krijgt de training op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Silke Jones-van Alphen helpt u graag verder.