Zomerschool

Resultaten

  • U bent bekend met een aantal basisbegrippen en hoofdregels uit de AVG;
  • U weet hoe u deze hoofdregels in de praktijk kunt toepassen;
  • U bent zich ervan bewust als er in een bepaalde situatie ook een privacyvraagstuk voorligt.

AVG in het sociaal domein 

Hoe kun je persoonsgegevens uitwisselen in het sociaal domein en tegelijkertijd de privacy van de inwoners waarborgen? Een veelgehoorde kreet is dat sinds de invoering van de AVG niks meer mag of dat de dienst- en of hulpverlening aan inwoners zelfs wordt belemmerd. Feit is echter dat veruit de meeste dingen wel kunnen, als je het maar zorgvuldig en verstandig inricht. Privacy is dan ook voor een groot deel een organisatievraagstuk, maar zorgvuldig handelen door medewerkers en de communicatie met de inwoner over privacy zijn ook van groot belang. Daar gaan we het dan ook met name over hebben tijdens de online workshop ‘Inleiding AVG in het sociaal domein’.

Voor wie?

Deze online workshop is geschikt voor iedereen in het sociaal domein die met (gevoelige) persoonsgegevens werkt, bijvoorbeeld gegevens over het inkomen of gegevens over de gezondheid van inwoners. Of u nu klantmanager, consulent, kwaliteitsmedewerker, teamleider of beleidsmedewerker bent, in het sociaal domein worden veel privacygevoelige gegevens verwerkt, dus deze kennis komt altijd van pas!

Programma ‘Inleiding AVG in het sociaal domein’

  • U maakt kennis met basisbegrippen en een aantal hoofdregels uit de AVG.
  • We gaan aan de slag met verschillende casussen en u leert de regels in de praktijk toe te passen;
  • Tot slot zal er voldoende ruimte zijn om vragen te stellen.

Praktische informatie

Datum

19 augustus 2020 van 10:00 – 11:30 uur

Zoom
De sessie vindt plaats via Zoom. Wij gebruiken de beveiligde, professionele versie. Om deel te nemen, hoeft u zelf geen account aan te maken bij Zoom maar alleen de applicatie te installeren. U deelt dus geen gegevens via Zoom. We sturen u uiterlijk 2 dagen voor de online bijeenkomst een link en zorgen voor een duidelijke instructie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Expert
De online workshop wordt gegeven door mr. Marjolein Schuurman.

Stimulansz Zomerschool 2020

Stimulansz organiseert in augustus 10 online workshops voor professionals in het sociaal domein. Door het volgen van een of meerdere online workshops uit de zomerschool leert u beter kijken naar uw eigen werk en samenwerken met collega’s buiten uw eigen vakgebied. Welke online workshops kiest u?

35 euro workshops van de zomerschool

Expert

Mr. Marjolein Schuurman

Jurist Algemeen bestuursrecht met ruime werkervaring bij gemeenten en bij de CRvB.