Themabijeenkomst
1 dagdeel
20 deelnemers
gratis voor KiC-gebruikers

Met KiC op weg naar de rechtmatigheidsverantwoording

2020 is het jaar waarin gemeenten zich moeten voorbereiden op de veranderende wetgeving rondom de rechtmatigheidsverantwoording. Over het controlejaar 2021 moet u als gemeente namelijk op een andere wijze financiële verantwoording afleggen. De rol van de accountant verandert en er zal vanuit het college van B&W een rechtmatigheidsverantwoording moeten worden afgegeven aan de gemeenteraad.

Maar wat betekent dit nu praktisch voor het werk van IC en kwaliteitsmedewerkers? En hoe ondersteunen KiC en Stimulansz daarin? Daar gaan we op in tijdens één van de bijeenkomsten bij u in de buurt. We nemen u mee in de laatste stand van zaken met betrekking tot de gewijzigde wetgeving en kijken samen naar een vertaling van deze wetgeving naar de gemeentelijke praktijk. Bovendien willen we u uitdagen om verder te kijken dan enkel de financiële rechtmatigheidsverantwoording, met een focus op het daadwerkelijk ‘in control’ zijn en door aandacht voor effectiviteit van uw dienstverlening.

Wensen functionaliteiten KiC

Naast een inhoudelijk thema nemen we u ook mee in de meest recente ontwikkelingen in KiC. Heeft u nog wensen ten aanzien van de beschikbare functies of rapportages in KiC, stuur een e-mail aan Herman Rijks of één van de andere KiC-adviseurs.

Uw ideeën zijn welkom!

Wilt u zelf een onderwerp inbrengen voor het gebruikersoverleg? Geef ideeën, suggesties en wensen voor de bijeenkomst rechtstreeks door aan de adviseur die de bijeenkomst verzorgt waar u zich voor aanmeldt.

Praktische informatie

De bijeenkomsten die zouden plaatsvinden in maart en april, worden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus verplaatst. De nieuwe data worden z.s.m. bekendgemaakt.

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar info@stimulansz.nl.

Kosten

Deelname is gratis wanneer uw gemeente of samenwerkingsverband een abonnement heeft op een van de KiC-applicaties of geïnteresseerd is in het werken met KiC.

Aanmelden

Meld u snel aan, want vol is vol! Er zijn twintig plekken per bijeenkomst.
Werkt u nog niet met KiC maar bent u wel geïnteresseerd? Stuur dan even een e-mail naar Herman Rijks om u aan te melden.

Adviseurs

Andries Terpstra

Andries is gespecialiseerd in handhaving en interne controle binnen het sociaal domein.

Henny Muis

Henny is specialist bedrijfsvoering op het terrein van het sociaal domein.

Maarten Simons

Maarten ontwikkelt en implementeert tools op het gebied van kwaliteitscontrole en privacy voor verbetering van de gemeentelijke bedrijfsvoering.

Michel Gooijer

Michel Gooijer is specialist op het gebied van procesoptimalisatie, risico analyse en opzet interne controle binnen het sociaal domein.

Anderen bekeken ook