Webinar

Integraal werken Jeugd en Wmo

 • 1,5 uur
 • 30 deelnemers
 • 75,-

Inwoners met een indicatie vanuit de Jeugdwet hebben vaak na hun 18e verjaardag ook ondersteuning nodig. Maar op welk moment kunt u als jeugdconsulent alvast een lijntje leggen naar de Wmo-consulent? En op welke manier is dit dan het handigste? Wat zegt de wet hierover? In dit webinar gaan we dieper in op het bevorderen van samenwerking tussen de verschillende domeinen.

Start van de bijeenkomst

Dinsdag,
18 juni 2024
11:00 - 12:30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U leert hoe u het beste aan de individuele behoeften van cliënten kunt voldoen door het bieden van maatwerk.
 • U leert hoe u effectieve samenwerking kunt realiseren.
 • U kent de belangrijke systeemknelpunten voor samenwerken en u weet hoe u hiermee om kunt gaan.

Voor wie

Het webinar is bedoeld voor professionals die de Jeugdwet en Wmo uitvoeren. Zoals:

 • Jeugdconsulenten
 • Wmo-consulenten
 • Wijkteammedewerkers

Daarnaast is het zeer nuttig voor beleid- en kwaliteitsmedewerkers in het sociaal domein.

Zo ziet de bijeenkomst eruit

Het is een webinar van 1,5 uur dat wordt verzorgd door twee experts uit het Jeugd- en Wmo-domein.

In dit webinar nemen we een inkijk op de complexe problematiek waar gezinnen mee te maken hebben, gebaseerd op zowel praktijkervaring als wetenschappelijk onderzoek. We verkennen wat het betekent om integraal te werken, hoe we kunnen aansluiten bij de behoeften van gezinnen zelf en welke rol dit speelt voor de betrokken professional.

Het webinar wordt gegeven via Teams.

blog card header

Vragen of advies nodig?

Leonie Ramaker helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Integrale samenwerking is bij de doelgroep 18-/18+ extra belangrijk, omdat daar afstemming tussen 2 wetten nodig is. Hiervoor moeten het onderzoek en de werkprocessen op elkaar aansluiten. Zodat u de inwoner een passende en continue dienstverlening kunt bieden en het hulpverleningstraject niet stagneert.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Zorgvuldig 0nderzoek
 • Maatwerk
 • Samenwerking
 • Verkenning van de reikwijdte van de Jeugdwet
 • Verlengde jeugdhulp
 • Identificatie en aanpak van systeemknelpunten

Data & Locatie(s)

Starten op dinsdag 18 juni, Online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdag & Tijd

 • Dinsdag, 18 juni 2024
  11:00 – 12:30

Locatie

Online via Teams

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Integraal werken Jeugd en Wmo

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.