0
Training

Kennismaking met de Centrale Raad van Beroep

1 dag
20 deelnemers
475,-

Heeft u wel eens te maken gehad met de Centrale Raad van Beroep (CRvB)? Snapte u toen de afwegingen in het oordeel dat zij velde? Of heeft u regelmatig het gevoel dat de CRvB een ‘black box’ is? Tijdens deze training krijgt u een uniek kijkje in de keuken van de CRvB.

Overzicht

 • U krijgt inzicht in het proces van het hoger beroep bij de CRvB
 • U weet beter welke rol u zelf als partij speelt in de besluitvorming
 • Er ontstaat meer begrip voor de manier van werken van de CRvB

Voor wie

Iedereen die wel eens te maken met de CRvB. Denk aan:

 • medewerkers van gemeenten
 • sociaal raadslieden
 • advocaten

Zo ziet de training eruit

Het is een open training van één dag. Waarin de sprekers J.N.A. Bootsma, raadsheer en S. Leijen-Westra, gerechtsauditeur bij de Centrale Raad van Beroep u een kijkje in de keuken van de CRvB geven.

De sprekers hopen op actieve inbreng van de deelnemers en willen graag weten hoe u het contact met de CRvB heeft ervaren, wat gaat er goed en wat kan er beter. Tijdens de training is er dan ook voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Wat hebt u altijd al willen weten over de CRvB?

Dit gaat u leren

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) is één van de vier hoogste bestuursrechters in Nederland en zij oordeelt in hoger beroep over geschillen op het terrein van de sociale verzekeringen, de sociale voorzieningen en ambtenarenzaken. Als u werkzaam bent bij een gemeente, of als sociaal raadslid, of als advocaat heeft u vast wel eens met ze te maken gehad.

Een vaak gehoorde opmerking over de CRvB is dat het een ‘black box’ is. Hoe zij weegt en oordeelt en een zaak kan afdoen is niet makkelijk te volgen en krijgt daardoor soms dan ook minder begrip.

De sprekers geven tijdens de training inzicht in wat er gebeurt vanaf het moment dat de zaak bij de hoger beroepsinstantie wordt ingediend. Door een beter begrip in het proces van werken van de CRvB weet u achteraf ook beter welke rol u als partij zelf kan spelen.

 • Vroege regie
 • GOO (gericht op oplossing)
 • Complex procedeergedrag
 • Reguliere afdoening EK/M
 • Wat zijn de verschillende routes en hoe zien deze eruit?
 • Welke elementen/vragen zijn daarbij van belang?
 • Welke rol kunnen partijen zelf spelen?

Data & Locatie

Lesdag en tijd

di 14 maart 2023
10.00 -16.00

Locatie

Deze training is helaas al VOL

Aanmelden voor 12 juni kan nog wel.

Lesdag en tijd

di 28 maart 2023
10.00 -16.00

Locatie

Deze training is helaas al VOL

Aanmelden voor 12 juni kan nog wel.

 

Lesdag en tijd

ma 12 juni 2023
10.00 -16.00

Locatie

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Trainer(s)

De trainers zijn: J.N.A. Bootsma, raadsheer en S. Leijen-Westra, gerechtsauditeur bij de Centrale Raad van Beroep

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

adviseur Laurens Bouw helpt u graag verder.