Workshop
1 dagdeel
80 - 100 deelnemers
Proeverij
Gratis

17 januari 2019

Meld u aan

Kom naar de gratis proeverij op donderdag 17 januari 2019

De proeverij van Stimulansz is op donderdag 17 januari 2019 van 9.30 tot 14.00 uur. U bent welkom in NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 in Nieuwegein. Het wordt een inspirerende dag met diverse workshops. Wilt u informatie over onze trainingen en opleidingen in het sociaal domein? Loop dan langs bij ons opleidingsspreekuur. We denken graag mee over de volgende stap in uw ontwikkeling. De toegang van de proeverij is gratis. U kunt zich op de dag zelf aanmelden voor de workshops.

Meld u vandaag nog aan voor de proeverij!

Openingsact: samenwerken in het sociaal domein?

Samenwerken tussen de drie domeinen is niet altijd eenvoudig. Het vraagt om inzicht en wijsheid. Stimulansz vroeg daarom twee grote filosofen voor dit event: Plato (5e eeuw v Chr.) en John Rawls (20e eeuw). Samen maken ze een beleidsnotitie sociaal domein. Hun discussies en worstelingen leveren verrassende inzichten op.

Kies uit negen gevarieerde workshops

We bieden in totaal negen workshops, waarvan u er maximaal drie kunt volgen. Kies uit:

Workshop 1: Het positieve effect van klare taal

Met heldere taal bereikt u meer. Of het nu gaat om rapportages, brieven of beleidstukken. Hoe doet u dat, een helder stuk schrijven zodat de ontvanger u echt begrijpt en de juiste acties onderneemt? Workshopleider: Annemieke Wildenburg.

Workshop 2: Tandemregie

Als een cliënt veel problemen heeft, is het fijn als er een partner is om samen de regie te voeren: tandemregie. Wat is tandemregie? Hoe boort u de eigen krachten aan? Hoe zit het met de rolverdeling? En welke fasen zijn er in tandemregie? Workshopleider: Anitra Vink.

Workshop 3: Implementatie van een omgekeerde verordening

Werkt uw organisatie met de omgekeerde toets, maar is uw beleid daar nog niet helemaal op aangepast? Heeft u ook gelezen over de omgekeerde modelverordening en wilt u daarmee aan de slag? Ontdek wat ervoor nodig is om de omgekeerde verordening te laten werken. Workshopleider: Evelien Meester.

Workshop 4: Wegwijs in het sociaal domein

Hoe vindt u uw weg in het complexe en brede speelveld van het sociaal domein? De belangrijkste thema’s in vogelvlucht. Voor alle professionals in de frontoffice van het sociaal domein. Workshopleiders: Anitra Vink, Corinne Berhitu en Frans Kuiper.

Workshop 5: Ondersteuning aan specifieke doelgroepen

Iedere doelgroep vraagt om een andere benadering. Herken de specifieke aandachtspunten en stem uw dienstverlening daarop af. Workshopleiders: Gerrit van Romunde en Karin van Nuland.

Workshop 6: Samenwerking van bewindvoerders en andere professionals

Steeds meer mensen maken gebruik van zowel schuldhulpverlening als beschermingsbewind. Beide disciplines hebben hun eigen bevoegdheden en aandachtspunten. Dat kan spanningen geven. Hoe versterkt u de samenwerking tussen bewindvoerder en schuldhulpverlener? Workshopleider: Suzanne Jekel.

Workshop 7: Top 10 meest gestelde vragen aan de helpdesk Participatiewet

Maak slim gebruik van de kennis en informatie uit onze online kennisbank. We behandelen de meest gestelde vragen aan de hand van een stappenplan. Hoe vindt u een volgende keer zelf eenvoudig een antwoord op een vraag? Workshopleider: Evelien Meester.

Workshop 8: Online leren

Maak kennis met onze webinars en online trainingsmodules en ontdek hoe u daarmee uw effectiviteit verhoogt. Op het gebied van voorliggende voorzieningen, de Participatiewet, kennisprogramma’s, wettelijk transities en privacy. Workshopleider: Laurens Bouw.

Workshop 9: ???

Deze workshop houden we nog even geheim. Kom donderdag 17 januari langs en ontdek het thema van deze negende workshop. Laat je verrassen!

Kom langs en proef van onze trainingen in het sociaal domein

Meld u vandaag nog aan. De toegang is gratis!

Programma donderdag 17 januari

 

09:30 uur: inloop
10:00 uur: openingsact ‘Plato versus Rawls’
10:20 uur: workshopronde 1
11:15 uur: workshopronde 2
12:10 uur: workshopronde 3
12:45 uur: afsluiting
13:00 uur: lunch

Workshop
1 dagdeel
80 - 100 deelnemers
Proeverij
Gratis

17 januari 2019

Meld u aan