0
Webinar

MaatwerkAcademie. De omgekeerde organisatie

1,5 uur
75,-

Maatwerk wordt steeds vanzelfsprekender in de dienstverlening van het gemeentelijk sociaal domein.  Bijvoorbeeld via De Omgekeerde Toets. Deze manier van denken dwingt tot veranderingen in uw hele organisatie. Maak in dit webinar spelenderwijs kennis met de voordelen van de ‘omgekeerde organisatie’. Leuk en nuttig om met uw hele team te volgen.

Overzicht

Uw resultaat:

  • Inzicht in de veranderingen die nodig zijn voor het realiseren van een ‘omgekeerde organisatie'
  • U kiest een onderdeel van de organisatieverandering die voor u belangrijk is en weet welke stappen nodig zijn om deze verandering aan te pakken

Voor wie

(Proces)managers, strategisch adviseurs, beleidsadviseurs, teamleiders, trainers, en iedereen die op een of andere wijze betrokken is bij een organisatieverandering gericht op het stimuleren van maatwerk.

Zo ziet de bijeenkomst eruit

In dit webinar van 1,5 uur via Zoom maakt u spelenderwijs kennis met de ‘omgekeerde organisatie’. U speelt en zet letterlijk en figuurlijk stappen op het speelveld op weg naar de ‘omgekeerde organisatie’. Volg ook de uitgebreide incompanytraining met uw team en wordt zelf expert in de ‘omgekeerde organisatie’.

Dit gaat u leren

Tijdens dit webinar spelen we het spel van de ‘omgekeerde organisatie’. Gooi de dobbelstenen en neem belangrijke eerste stappen in de organisatieprocessen die voor u van belang zijn. Maar kijk uit voor ‘de slang’ (wat vertraagt de verandering) en neem liever ‘de trap’ (wat versnelt de verandering)! Dit spel is een mooie eerste stap richting uw eigen ‘omgekeerde organisatie’.

  • Financiën
  • Gezamenlijke taal
  • Borging
  • Tijd
  • Vasthouden en loslaten
  • Burgers informeren
  • Proces monitoren
  • En tot slot wat het proces van verandering (‘de ladder’) versnelt of juist een vertragend effect heeft (‘de slang’). Welke onderwerpen we daadwerkelijk bespreken tijdens deze kennismakingssessie hangt af van hoe het spel verloopt en waar de pionnen terechtkomen. Bij de uitgebreide incompanytraining komen uiteraard alle onderwerpen aan bod, ze zijn immers allemaal relevant.

Data & Locatie

Lesdag en datum

di 1 februari 2022
14:00 - 15:30

Locatie

Online

Trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door:

Laurens Bouw

Opleidings- en organisatieadviseur, trainer en e-learning specialist.

06 23 98 48 89
Silke Jones-van Alphen

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in gedrag en gesprekstechniek.

06 82 82 38 72

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Silke Jones-van Alphen helpt u graag verder.