0
Webinar

MaatwerkAcademie. Het effect formuleren met de inwoner

1,5 uur
75,-

Uw inwoner wil een scootmobiel. Een scootmobiel is een oplossing en geen effect. Het effect is misschien wel dat deze inwoner eenzaam is en meer onder de mensen wil komen. Hoe formuleert u samen met inwoners wat zij echt nodig hebben voor hun situatie? Wat is eigenlijk de vraag achter de vraag? Zo komt u bij ‘het effect’.

Overzicht

Uw resultaat:

  • Na deze online bijeenkomst heeft u praktische tips gekregen om samen met inwoners het effect te formuleren dat zij willen bereiken
  • U heeft inzicht gekregen in hoe u dit het beste kunt verwoorden in een rapportage

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die gesprekken voeren met inwoners. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Frontoffice medewerkers
  • Wmo-consulenten
  • Jeugd-consulenten
  • Klantmanagers Participatiewet
  • Schuldhulpverleners

Zo ziet de training eruit

Een webinar van anderhalf uur via Zoom. De training is praktisch ingestoken. Aan de hand van stap 1 van De Omgekeerde Toets kijken we naar het te bereiken effect. We gebruiken casuïstiek om zo interactief te oefenen met het formuleren van te bereiken effecten bij inwoners.

De volgende onderwerpen komen aan bod

  • Korte herhaling van Stap 1 van De Omgekeerde Toets
  • Oefenen met casussen: oefenen met de uitvraag maar ook met het formuleren van het effect

Dit gaat u leren

De gemeente waar u werkt stelt werken met de inwoner centraal: wat wil de inwoner bereiken? Uw gemeente heeft een omslag gemaakt van het beoordelen van aanvragen van inwoners naar het uitvragen van het te bereiken effect en het samen zoeken naar manieren om dat effect te bereiken. Tijdens dit webinar leert u aan de hand van casussen hoe u het beste het te behalen effect kunt formuleren. Een inwoner meldt zich misschien met de vraag voor een scootmobiel maar daar zit een wereld onder. Welk probleem moet de scootmobiel oplossen? Eenzaamheid, verlies van zelfstandigheid, de hond kunnen uitlaten? Daar moet u achter zien te komen voordat u een beslissing neemt. Door dat samen met de inwoner concreet en helder te omschrijven kunt u samen ook zoeken naar manieren om het gewenste effect te bereiken en de bijpassende maatregel te nemen.

Data & Locatie

Lesdagen en tijden

do 10 februari 2022
10.30 - 11.30

Data en locatie

Online

Trainer(s)

Anitra Vink

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in de Wmo.

06 57 96 97 04

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.