0
Webinar

MaatwerkAcademie. Kostenefficiënt werken

1,5 uur
75,-

Wist u dat u door het leveren van maatwerk vaak een betere oplossing tegen lagere kosten kunt bieden? In dit webinar laten we u dat ervaren! U gaat zelf aan de hand van casuïstiek aan de slag met verschillende scenario’s. Zo leert u hoe u het gewenste effect kunt bereiken en welke kosten daarbij horen. U bent in staat om kosten en baten (= het effect) tegen elkaar af te wegen.

Overzicht

Uw resultaat:

  • U heeft inzicht in de verschillende geldstromen binnen een gemeente en waarvoor u deze kunt inzetten
  • U heeft inzicht in de kosten van verschillende interventies
  • U bent in staat om verschillende scenario’s uit te werken en te vergelijken
  • U kunt deze kennis inzetten om maatwerk te leveren zonder dat het veel extra tijd kost
  • U kunt stap 3 van de omgekeerde toets (onder meer: wat betekent de gekozen oplossing financieel) beter toepassen

Voor wie

Deze online training is voor iedereen die werkt in het sociaal domein. Het sluit aan op de methodiek van De Omgekeerde Toets, maar het is niet noodzakelijk om deze methodiek te kennen of te beheersen.

Zo ziet de bijeenkomst eruit

Tijdens een webinar van 1,5 uur via Zoom gaat u actief oefenen met kostenbewust werken aan de hand van casuïstiek. Natuurlijk mag u ook zelf een casus inbrengen. Meer weten over kostenbewust werken? Volg dan onze uitgebreide training over dit onderwerp.

 

Dit gaat u leren

In het sociaal domein gaat heel veel geld om. Dat is goed, zo lang het geld maar goed wordt ingezet. Dat wil zeggen, dat er zorgvuldig wordt gekeken of met de interventie of voorziening die wordt ingezet het gewenste effect wordt bereikt, en of dit de goedkoopste manier is om dat effect te bereiken. U kunt het geld per slot van rekening maar één keer uitgeven. Met deze training vangt u twee vliegen in één klap. U leert hoe u het gewenste effect bereikt in uw werk én hoe u zorgvuldig omgaat met publieke middelen.

  • We geven een kort overzicht van de verschillende financieringsstromen in het sociaal domein en het begrotingsproces bij een gemeente
  • We bespreken kort de 4 stappen van De Omgekeerde Toets
  • We werken casussen uit aan de hand van 4 stappen, waarbij het effect voorop staat en vervolgens een kostenplaatje wordt gemaakt
  • We geven tips hoe u met een geringe tijdsinvestering maatwerk toepast in uw dagelijks werk

Data & Locatie

Lesdag en datum

di 1 februari 2022
10:00 - 11:30

Locatie

Online

Trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door:

Tijmen Zentveld

Financieel specialist planning & controlcyclus bij gemeenten, interne controle en financiële stromen sociaal domein.

06 83 20 95 91

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Silke Jones-van Alphen helpt u graag verder.