0
Webinar

MaatwerkAcademie. Kwalitatief evalueren van beleid

1,5 uur
75,-

In de afgelopen jaren heeft uw gemeente zich ingespannen om de transitie van Jeugdzorg, Wmo, Participatiewet en aanpalende beleidsvelden zoals passend onderwijs, vorm te geven. U heeft veel geïnvesteerd om de basis op orde te krijgen. Nu is het tijd om even stil te staan bij het uiteindelijke doel van de transitie: integrale zorg voor uw inwoners. Welk effect wilde u ook alweer bereiken? En bent u nog wel op de goede weg?

Overzicht

Uw resultaat:

  • U weet wat er nodig is om uw beleid grondig te kunnen evalueren
  • U heeft inzicht in wat goed gaat en wat nog beter kan om uw beleid toekomstbestendig te maken

Voor wie

  • Beleidsmedewerkers
  • Management

Zo ziet de bijeenkomst eruit

In dit webinar via Zoom schetsen we met u een kader, waarbinnen de effecten van bepaalde beleidsmatige keuzes zichtbaar worden, en op welke niveaus. Daarna gaat u aan de slag om een plan van aanpak op te zetten en u denkt na over hoe u dit in uw eigen gemeente zou kunnen uitrollen.

Dit gaat u leren

Hoe effectief is mijn beleid? Dat is de centrale vraag waarop u een antwoord zoekt. Van ons krijgt u handvatten om die vraag te kunnen beantwoorden. U peilt het kennisniveau van alle betrokkenen in de gemeente – van bestuur tot uitvoering – op de belangrijke thema’s. Zo vormt u zich een beeld van wat er goed gaat en welke stappen nodig zijn om het beleid ook toekomstbestendig te maken en de gewenste effecten te bereiken. U voorkomt hiermee dat uw goede voornemens op een zijspoor – of nog erger: op een dood spoor – belanden! U heeft steeds houvast om binnen al die ontwikkelingen het juiste spoor te kiezen en te behouden.

  • Uitgangspunt zijn de decentralisaties. Op basis van de 3 landelijke hoofddoelstellingen ‘Eigen kracht’, ‘Integraliteit’ en ‘Bezuinigen’ stellen we vast hoe deze 3 op uw lokaal niveau zijn ingevuld.
  • Vervolgens kijken we naar de driehoek van inwoners, professionals en bestuur/ beleid van de gemeente. Dit zijn de 3 kernspelers in vrijwel elk beleidsplan sociaal domein. Hoe verhouden die zich tot elkaar? En welke veranderingen hebben er plaatsgevonden?
  • Als derde stap zetten we bovengenoemde elementen in een matrix en kunnen we per hoofddoelstelling bepalen welke effecten uw gemeente wil bereiken en wat er moet gebeuren om dat te realiseren.

Data & Locatie

Lesdag en datum

wo 2 februari 2022
10.00 - 11.30

Locatie

Online

Trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door:

Gerrit van Romunde

Strateeg integraal denken en werken in het sociaal domein, voor wie het effect voorop staat.

06 53 81 15 18

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Gerrit van Romunde helpt u graag verder.