Training

Netwerk opbouwen binnen het sociaal domein

 • 1 dag
 • 12 deelnemers
 • Offertebasis

Als gemeente of wijkteam is het belangrijk om zichtbaar en benaderbaar te zijn. Zodat inwoners hun hulpvragen vroegtijdig en laagdrempelig kunnen voorleggen. Bovendien vergemakkelijkt dit de samenwerking met andere instanties, omdat ze u beter weten te vinden. Maar hoe kunt u als professional zorgen voor een sterk netwerk in uw werkgebied en de nodige zichtbaarheid? Ontdek het tijdens deze training, waarin we als team actief werken aan effectieve oplossingen.

Download brochure

Incompany

We denken graag met u mee over een passend aanbod.
Advies aanvragen

Overzicht

Uw resultaat

 • Het team heeft focus op de doelen die zij willen behalen met het opbouwen van een netwerk.
 • Het team heeft het netwerk in kaart. Waar en met wie zij actief in contact willen komen en blijven.
 • Teamleden kunnen zichzelf doeltreffend presenteren aan een relevant netwerk.
 • Teamleden kunnen hun persoonlijke netwerkstijl effectief inzetten om een netwerk op te bouwen, uit te breiden en te onderhouden.

Voor wie

 • Intakers
 • Toegangsmedewerkers
 • Wijkregisseurs
 • Consulenten wijkteam

Zo ziet de training eruit

In deze incompany training gaan we samen met het team actief aan de slag gaan met het bouwen aan een netwerk en het vergroten van de zichtbaarheid. We formuleren gezamenlijk het effect dat we willen bereiken, we maken een actieplan en gaan daarnaast oefenen met een doelgerichte presentatie.

Jacqueline Clemens (Stimulansz) en Marleen Hendriks (Knoping) geven samen deze training.

blog card header

Vragen of advies nodig?

Jaqueline Clemens helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Als professional in het sociaal domein beantwoordt u de hulpvragen van inwoners. Om met inwoners mee te kunnen denken over de mogelijkheden die er zijn om het gewenste effect te bereiken, is het noodzakelijk om uw werkgebied goed te kennen. Zodat u weet welke ondersteuning van het eigen netwerk of de voorliggende voorzieningen in de buurt beschikbaar zijn.

Maar het is ook belangrijk dat inwoners, ketenpartners en voorliggende voorzieningen in de wijk weten wie u bent en wat u voor hen kan betekenen. Door een goed netwerk op te bouwen en te onderhouden bent u in staat om sneller verbindingen te leggen. En inwoners te activeren om gebruik te maken van de beschikbare voorzieningen. 

Maar hoe doet u dat, een netwerk opbouwen? Zeker wanneer u niet zo makkelijk op nieuwe mensen afstapt, kan dit erg spannend zijn. En hoe verhoudt het netwerken zich tot de rest van uw werk, zoals het afhandelen van aanvragen?

Programma

 • Wat is netwerken voor jou?
 • Het gewenste effect van het opbouwen van een netwerk
 • Het netwerk in kaart
 • De drie elementen van netwerken (doel, persoonlijke invloed, presentatie)
 • Het opstellen van een actieplan

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Netwerk opbouwen binnen het sociaal domein

Incompany

We bieden de training ‘Netwerk opbouwen binnen het sociaal domein’ alleen incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.