0
Training

Omgaan met personen met verward gedrag

1 dag
15 deelnemers
475,-

Wat is verward gedrag en hoe gaat u daarmee om? Tijdens deze training leert u verward gedrag te beoordelen en risico’s te taxeren.

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent bekend met verschillende ziektebeelden en kunt beter beoordelen of verward gedrag hoort bij een bepaald ziektebeeld
 • U heeft de handvatten om beter om te gaan met cliënten die verward verdrag vertonen
 • U bent in staat om met de ICF (international classification of function) te duiden welke klachten en beperkingen cliënten kunnen ervaren in hun dagelijkse leven

Voor wie

Deze training is voor iedereen die in de dagelijkse praktijk te maken heeft met mensen die verward gedrag vertonen. Denk aan:

 • Wmo-consulenten
 • Inkomens- of werkconsulenten
 • Jeugdconsulenten
 • Wijkteammedewerkers
 • Medewerkers van woningcorporaties
 • BOA’s
 • Medewerkers handhaving of wijkagenten

Zo ziet de training eruit

De training Omgaan met personen met verward gedrag is een praktische training van één dag.

Dit gaat u leren

De samenleving heeft veel aandacht voor mensen met verward gedrag. Ook gemeenten zien het als een belangrijke taak om deze mensen de juiste opvang, zorg en ondersteuning te bieden. De groep van mensen met verward gedrag is divers en vaak ervaren deze mensen problemen op meerdere leefgebieden. Verward gedrag is bovendien steeds vaker zichtbaar omdat mensen langer in de eigen leefomgeving blijven wonen. Soms zorgen ze daar (onbedoeld) voor overlast.

Hoe gaat u om met deze verwarde mensen?

Om het overzicht te houden op hun leven hebben mensen met verward gedrag vaak begeleiding en ondersteuning nodig. Op verschillende manieren kunnen ze een beroep doen op de gemeente of andere instanties voor hulp.

 • Welke problemen kan iemand met een licht verstandelijke beperking ondervinden in het dagelijks leven?
 • Hoe gaat u om met psychotisch gedrag?
 • Hoe kunt u het gedrag van uw cliënten classificeren?
 • Hoe kunt u het beste communiceren met iemand met autisme?
 • En wat zijn de kenmerken van schizofrenie?

International Cassification of Function (ICF)

Tijdens de training leert u te werken met de ICF, de international classification of function. Dit is een methode die helpt om de beperkingen die iemand ondervindt bij het dagelijks functioneren in kaart te brengen. Daarnaast bespreken we verschillende ziektebeelden en stoornissen en krijgt u tips om beter om te gaan met cliënten met verward gedrag.

 • Kennismaken en oefenen met de ICF
 • Kennismaken met de DSM-V
 • Psychiatrische ziektebeelden zoals schizofrenie, ASS, borderline persoonlijkheidsstoornis
 • Psychogeriatrie
 • Niet aangeboren hersenletsel
 • Licht verstandelijke beperking (LVB)
 • Psychosociale problemen waaronder verslaving en schulden
 • De rol van medisch advies
 • Voor alle ziektebeelden: herkennen van beperkingen en bijbehorend gedrag
 • Hoe om te gaan met de cliënt?

Data & Locatie

Lesdag en tijd

di 23 november 2021
9.30 - 16.30

Locatie

NDC Den Hommel
Kennedylaan 9
Utrecht

Trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door:

Anitra Vink

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in de Wmo.

06 57 96 97 04

Incompany

We bieden de training Omgaan met personen met verward gedrag ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.