0
Training

Verdieping met KiC

1 uur
50 deelnemers
Gratis voor KiC-gebruikers

Verdieping op specifieke thema’s

Voor de doelgroep die ervaring heeft met het werken in KiC en nadenkt over een specifieke invulling van bepaalde controleaspecten in KiC hebben we een serie van vier KiC verdiepingscursussen ontwikkeld. Deze online bijeenkomsten gaan over de thema’s waar het vaakst door ervaren controleurs naar gevraagd wordt. In vier sessies van circa een uur nemen we de deelnemers kosteloos mee in een specifiek thema. De bijeenkomsten zijn zowel los als gezamenlijk te volgen.

Overzicht

Voor wie

De gebruikerstrainingen KiC zijn bedoeld voor toetsers, kwaliteitsmedewerkers, (verbijzonderd) intern controleurs en alle andere medewerkers die namens de gemeente werken met KiC. Werkt u nog niet met KiC, maar start u daar binnenkort mee? Dan kunt u de training ook volgen.

Zo ziet de bijeenkomst eruit

De Verdiepingscursussen KiC bestaan uit 4 losse delen welke apart van elkaar gevolgd kunnen worden. Elke cursus duurt ongeveer een uur met ruimte om achteraf vragen te stellen.

We organiseren de trainingen online en dat werkt als het volgt:

  • U meldt zich aan voor één of meerdere online trainingssessies en ontvangt een bevestiging.
  • Ongeveer week voorafgaand aan de online sessie ontvangt u een link en aanvullende informatie over de werkwijze.
  • Op de dag van de training opent u de link en neemt u deel aan deze training.

Kosten en aanmelden

Deelname is gratis wanneer uw gemeente of samenwerkingsverband een abonnement heeft op één van de KiC-applicaties.

Aanmelden

Per cursus wordt een apart thema behandeld. U kunt zich per verdiepingscursus apart inschrijven of de keuze maken om alle cursussen opeenvolgend bij te wonen.

Programma

In vier sessies van circa een uur nemen we de deelnemers mee in telkens een ander thema. De bijeenkomsten zijn zowel los als gezamenlijk te volgen.
De volgende onderwerpen komen aan de orde:

1 – Extrapoleren en berekenen onrechtmatigheidsbedragen en -percentages
Deze bijeenkomst heeft plaatsgevonden op 30 september 2021.

2 – Gewogen normen, steekproef op medewerkers, toetsing en mandaat
Deze bijeenkomst heeft plaatsgevonden op 28 oktober 2021.

3 – Excel & KiC; zelf draaitabellen en grafieken maken met gegevens uit KiC
9 november 2021, 10.00 – 11.30 uur online

KiC kent legio standaard rapporten en exports. Niet altijd sluiten de rapportages aan bij de informatiebehoefte van gemeenten of gemeenschappelijke regelingen; soms is een rapportage te globaal, soms te detaillistisch of soms niet relevant voor de vraag in uw organisatie. Met een paar eenvoudige handelingen gaan we samen aan de slag om een ‘draaitabel’ te maken. Klinkt dat interessant maar ook best wel ingewikkeld? Dan is deze masterclass iets voor u.
Doelgroep: Kwaliteit & IC

4 – Steekproefomvang bepalen
7 december 2021, 10.00 – 11.30 uur online

Een steekproef is een statische instrument om met een redelijke mate van zekerheid de kwaliteit van een massa, besluiten of betalingen, te meten. Maar wat is nu een passende steekproefomvang voor uw organisatie of voor een specifiek proces? Dat is een vaak gestelde vraag waar zelden een helder antwoord op komt. In deze sessie presenteren we een steekproefmodel om u te helpen zelf een steekproefomvang te bepalen en te onderbouwen.
Doelgroep: Kwaliteit & IC

Data & Locatie

Lesdagen en tijden

do 9 november 2021
10.00 - 11.30
do 7 december 2021
10.00 -11.30

Locatie

De bijeenkomsten vinden online plaats.

Trainer(s)

De bijeenkomsten worden georganiseerd door:

Herman Rijks

Adviseur kwaliteit en bedrijfsvoering. Ondersteunt gemeenten bij kwaliteits- en interne controle met KiC.

06 82 50 36 45
Maarten Simons

Productmanager kwaliteit en bedrijfsvoering van Kwaliteit in Control (KiC).

06 57 67 53 43

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Herman Rijks helpt u graag verder.