Training

Ontwikkelingen Participatiewet (+ Handhaving en Awb) voor strategisch beleid

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 475,-

Vanaf september 2023 komen er meerdere wetsvoorstellen op het terrein van de Participatiewet, Algemene wet bestuursrecht (Awb) en Handhaving. Als beleidsmedewerker moet u niet alleen deze ontwikkelingen volgen, maar u moet ze ook kunnen vertalen naar een beleidsstrategie en – aanpak. Deze training helpt u invulling te geven aan deze taak

Start van de bijeenkomst

Maandag,
30 oktober 2023
9.30 - 16.30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent bijgepraat over de verwachte ontwikkelingen op het terrein van PW, Handhaving en Awb
 • U heeft kennis van de samenhang tussen al deze wettelijke aanpassingen
 • U weet wat de wijzigen in wet- en regelgeving kunnen betekenen voor uw organisatie

Voor wie

Beleidsmedewerkers en -strategen op het gebied van de Participatiewet of het integrale sociaal domein.

Zo ziet de training eruit

Het is een training over de actualiteiten van 1 dag: we behandelen de verwachte wettelijke voorstellen. Hoe zien de voorstellen eruit en wat betekenen die voor uw organisatie?

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen

Deze training heeft nog geen reviews

blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Er komt een dynamische periode aan vol nieuwe wetsvoorstellen onder andere op het gebied van de Participatiewet, Awb en Handhaving. Als beleidsmedewerker is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en ze te vertalen naar een doeltreffende beleidsstrategie. Het centrale thema van al deze aanpassingen en maatregelen is al duidelijk: invulling geven aan een andere vorm van dienstverlening en een andere verhouding tussen inwoner en overheid. Maar hoe gaat u dit vertalen naar uw organisatie? Deze training kan u hierbij ondersteunen.

Programma

We behandelen alle aanstaande wijzigingen op het gebied van de PW, Handhaving en Awb. Zodat u inzicht en overzicht heeft.
Daarnaast behandelen we de samenhang tussen al deze wettelijke aanpassingen. En we geven een algemeen beeld over de impact voor uw organisatie.

Deze onderwerpen komen aan bod

 • Wetsvoorstel PW in Balans
 • Wetsvoorstel Handhaving Sociale Zekerheid
 • Wetsvoorstel versterking waarborgfunctie Awb
 • Samenhang tussen de drie beschreven wetsvoorstellen
 • Gevraagde omslag

Data & Locatie(s)

Starten op ma 30 oktober, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdag en tijd

 • Maandag, 30 oktober 2023
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Ontwikkelingen Participatiewet (+ Handhaving en Awb) voor strategisch beleid

Trainer(s)

Deze training wordt gegevens door de onderstaande trainers:

Incompany

We bieden de training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.