Training
1 dagdeel
9 deelnemers
Open training en incompany
250,-

Resultaten

  • U heeft inzicht in het begrotingsproces in een gemeente.
  • U heeft inzicht in de kosten van verschillende interventies.
  • U bent in staat om verschillende scenario’s uit te werken en te vergelijken.
  • U kunt deze kennis inzetten in uw werk zonder dat het veel extra tijd kost.
  • U heeft inzicht in de verschillende geldstromen die binnen een gemeente aanwezig zijn en waarvoor u deze in kunt zetten.
  • U kunt stap 3 van de omgekeerde toets (onder meer: wat betekent de gekozen oplossing financieel) beter toepassen.

Wilt u graag het gewenste effect bereiken in uw werk én zorgvuldig omgaan met publieke middelen? Volg dan deze interactieve sessie kostenbewust werken! Deze training sluit aan bij de methodiek ‘De Omgekeerde Toets’, maar is ook goed te volgen voor mensen die deze methodiek niet kennen of gebruiken.

Verdieping

In het sociaal domein gaat heel veel geld om. Dat is goed, zo lang het geld goed wordt ingezet. Dat wil zeggen, dat er zorgvuldig wordt gekeken of een interventie of voorziening het gewenste effect oplevert, en of dit de goedkoopste manier is om dat effect te bereiken. Het geld kan per slot van rekening maar één keer worden ingezet. U gaat actief oefenen met kostenbewust werken aan de hand van casuïstiek uit de praktijk. Natuurlijk mag u ook zelf een casus inbrengen.

Waarom deze training?

U weet precies welke potjes u kunt inzetten om op de goedkoopste manier het gewenste effect te bereiken. U heeft inzicht in de kosten van verschillende interventies en bent in staat om scenario’s uit te werken. Na het oefenen kunt u dit met weinig tijdsinspanning inzetten bij het nemen van besluiten. Op die manier draagt u bij aan het terugdringen van de kosten in het sociaal domein, terwijl u wel het gewenste effect bereikt!

Voor wie?

De training is voor iedereen die werkt in het sociaal domein. De training sluit goed aan op de training De Omgekeerde Toets, maar het is niet noodzakelijk om deze methodiek te kennen of te beheersen.

Programma

  • We geven een kort overzicht van de verschillende financieringsstromen in het sociaal domein en het begrotingsproces bij een gemeente.
  • We bespreken kort de 4 stappen van De Omgekeerde Toets.
  • We werken scenario’s uit aan de hand van 4 stappen, waarbij effect voorop staat en vervolgens een kostenplaatje wordt gemaakt.
  • We geven tips en trucs om dit met een geringe tijdsinvestering in het dagelijkse werk toe te passen.

Praktische informatie

Data
We bieden deze training aan op dinsdag 22 juni 2021 van 09:30 – 12:30 uur.

Locatie
U bent van harte welkom bij Stimulansz, Koningin Wilhelminalaan 5 in Utrecht.

Trainers
Deze training wordt verzorgd door Tijmen Zentveld en Evelien Meester.
Tijmen is Financieel specialist en adviseur op het gebied van financiën in het sociaal domein. En geeft trainingen over gemeentefinanciën aan niet-financiële medewerkers.
Evelien is een autoriteit op het gebied van de Participatiewet en het brein achter de omgekeerde toets. En vurig pleitbezorgster van kennis van de gedragspsychologie voor het maken van effectief beleid.

Incompany

U kunt deze sessie ook incompany afnemen. Meer weten? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

 

 

Contactpersoon

Mr. Evelien Meester

Teammanager Innovatie en Strategie. ‘Omdenker’ van het sociaal domein.

Tijmen Zentveld

Financieel specialist planning & controlcyclus bij gemeenten, interne controle en financiële stromen sociaal domein.