0
Training

Verbeteren samenwerking gemeenten en UWV

1 dag
20 deelnemers
475,-

Sinds de decentralisaties van 2015 hebben gemeenten en UWV steeds vaker met elkaar te maken. Bijvoorbeeld als het gaat om de Wet Banenafspraak en advisering inzake Beschut werk. In deze training leert u wat vast ligt in regelgeving, waar verantwoordelijkheden liggen en waarover afspraken gemaakt kunnen worden tussen gemeenten en UWV. Zo haalt u meer rendement uit de samenwerking.

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent op de hoogte van alle wettelijke bepalingen rondom samenwerking en rolverdeling tussen gemeenten en UWV
 • U bent bekend met de wijze waarop arbeidsvermogen wordt beoordeeld
 • U heeft zicht op de mogelijkheden en beperkingen van inzet voorzieningen voor werknemers en werkgevers
 • U krijgt inzicht in de mogelijkheden tot samenwerking
 • U krijgt antwoord op al uw praktische vragen

Voor wie

 • Professionals in de uitvoering bij gemeenten en UWV
 • Beleidsmedewerkers in het sociaal domein

Zo ziet de training eruit

De training ‘Verbeteren samenwerking gemeenten en UWV’ reikt u kennis aan die u nodig heeft om meer rendement te halen uit de samenwerking. Zo gaan we in op relevante wet- en regelgeving en bespreken we voorbeelden uit de praktijk. Vervolgens maken we een vertaling van de theorie naar uw praktijk.

Dit gaat u leren

Frans Kuiper en Ton Laenen behandelen tijdens deze training de thema’s die – in de praktijk van de samenwerking tussen gemeente en UWV – tot veel vragen leiden. Het is steeds van belang om te weten waar verantwoordelijkheden liggen, wat de regelgeving van ons vraagt en waarover afspraken gemaakt kunnen worden.

 • Relevante artikelen uit de Participatiewet over samenwerking
 • Beoordeling arbeidsvermogen
 • Doelgroepenregister / Wet Banenafspraak
 • Inzet begeleiding op de werkplek
 • Overige werkvoorzieningen
 • Advisering Beschut werk
 • Praktijkvoorbeelden

Data & Locatie

Lesdagen en tijden

ma 20 juni 2022
9.30 - 16.30

Locatie

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door Frans Kuiper (adviseur en expert arbeidsmarktregelingen Stimulansz) & Ton Laenen (arbeidsdeskundige UWV)

Frans Kuiper

Adviseur en trainer Participatiewet en expert arbeidsmarktbeleid.

06 83 17 17 87

Incompany

Wij bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

adviseur Laurens Bouw helpt u graag verder.