Webinar

U leert:

  • De Algemene wet bestuursrecht inzetten als tool voor maatwerk
  • Willekeur voorkomen tijdens interpretatie van de wet
  • De omgekeerde toets beter toepassen

Webinar over maatwerk in het sociaal domein

Binnen de kaders van de wet- en regelgeving biedt de omgekeerde toets van Stimulansz handvatten voor maatwerk in het sociaal domein. Om maatwerk mogelijk te maken, heeft iedere klantmanager een (juridische) gereedschapskist met tools die bestaat uit nationale, internationale en lokale regelgeving. In deze webinar laten we u zien welke mogelijkheden één van deze tools, namelijk de Algemene wet bestuursrecht, biedt.

Wat leert u van deze webinar?

In de webinar “De Algemene wet bestuursrecht als tool voor maatwerk binnen het sociaal domein” laten we de mogelijkheden van maatwerk in het sociaal domein zien. Dit doen we aan de hand van casussen die onze experts in de praktijk zijn tegengekomen. Ook laten we zien waarom alleen kennis van de wet niet voldoende is. Wettelijke regels zijn niet zwart-wit en moeten geïnterpreteerd worden. In deze webinar ontdekt u hoe deze interpretatie tot willekeur kan leiden en hoe u dit kunt voorkomen. Na afloop van deze webinar bent u beter toegerust om stap 4 van de omgekeerde toets, de randvoorwaarden, toe te passen.

 

Voor wie is deze webinar?

Deze webinar is voor medewerkers van gemeenten en overheidsinstellingen die werkzaam zijn in het sociaal domein, bijvoorbeeld:
  • Klantmanagers inkomen
  • Wmo-consulenten
  • Schuldhulpverleners
  • Juridisch kwaliteitsmedewerkers
  • Beleidsadviseurs sociaal domein
Deze webinar is ook interessant als u nog geen kennis heeft van de omgekeerde toets.

Sprekers

Evelien Meester Helpdesk
Evelien Meester is jurist en gespecialiseerd in de Participatiewet. Zij staat aan de wieg van de omgekeerde toets, een methodiek van Stimulansz die maatwerk in het sociaal domein makkelijker maakt. Evelien combineert graag de kennis uit haar juridische achtergrond met kennis van psychologie en filosofie, en vertaalt deze naar praktisch toepasbare oplossingen.
Marjolijn Schuurman
Marjolein Schuurman is jurist staats- en bestuursrecht. Zij heeft ruime werkervaring bij gemeenten en bij Centrale Raad van Beroep. Bij Stimulansz helpt Marjolein gemeenten met complexe juridische vraagstukken op het terrein van de Participatiewet, bezwaar en beroep en privacy. Daarbij kijkt ze vooral naar wat er wél kan.

Aanmelden

Schrijf u nu in voor de live webinar op donderdag 11 juni om 16:00 uur. Nodig ook uw collega’s uit om deel te nemen.

Bekijk onze agenda

Stimulansz organiseert meerdere webinars over uiteenlopende thema’s in het sociaal domein. Bekijk de agenda voor de komende Stimulansz Webinars. Voor ons overige online aanbod klik hier.

Voor vragen of advies

Evelien Meester

Evelien is Teammanager Innovatie en Strategie en specialist op het terrein van de Participatiewet.