Webinar

U leert:

  • Welke mogelijkheden de Participatiewet biedt om maatwerk te leveren. Denk aan de normen, rechten en plichten en vaststellen vermogen.
  • Waarom maatwerk leveren niet mag, maar moet!
  • Wat de jurisprudentie hierover zegt en wat dit betekent voor de praktijk.

Webinar over Participatiewet en maatwerk

Het kabinet hecht aan een betere uitvoering van overheidstaken. Meer maatwerk voor burgers staat daarin centraal. Maatwerk draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen. Van u wordt verwacht dat u de ruimte voor maatwerk binnen de Participatiewet beter gaat benutten. Of dat kan en hoe dat precies moet is niet altijd even duidelijk. Hoe komt u tot een passend besluit, waarin u rekening houdt met de omstandigheden van de cliënt, de evenredigheid en de regels in de wet?

Wat leert u van deze webinar?

In de webinar ‘Participatiewet en maatwerk’ laten we zien hoe de omgekeerde toets u helpt om maatwerk te leveren. Onze juridische experts laten u zien welke mogelijkheden de Participatiewet biedt om te individualiseren en echt maatwerk te bieden aan de hand van een casus uit de praktijk.

Voor wie is deze webinar?

Deze webinar is voor medewerkers van gemeenten en overheidsinstellingen die werkzaam zijn in het sociaal domein, bijvoorbeeld:

  • Klantmanagers inkomen
  • Juridisch kwaliteitsmedewerkers
  • Beleidsadviseurs sociaal domein
  • Medewerkers bezwaar en beroep
  • Medewerkers handhaving

Deze webinar is ook interessant als u nog geen kennis heeft van de omgekeerde toets.

Sprekers

Evelien Meester

Evelien Meester
Evelien Meester is jurist en gespecialiseerd in de Participatiewet. Zij staat aan de wieg van de omgekeerde toets, een methodiek van Stimulansz die maatwerk in het sociaal domein makkelijker maakt. Evelien combineert graag de kennis uit haar juridische achtergrond met kennis van psychologie en filosofie, en vertaalt deze naar praktisch toepasbare oplossingen.

Petra Gerritsen over het financieel ontzorgen van statushouders

Petra Gerritsen
Petra Gerritsen is jurist en een ervaren en gedreven specialist op het gebied van de Participatiewet. Met haar ervaring als advocaat, gespecialiseerd op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht, heeft zij oog voor praktische en integrale oplossingen voor complexe vraagstukken binnen het sociaal domein.

Aanmelden

Schrijf u nu in voor de live webinar op donderdag 24 september om 16:00 uur. Nodig ook uw collega’s uit om deel te nemen.

Bekijk onze agenda

Stimulansz organiseert meerdere webinars over uiteenlopende thema’s in het sociaal domein. Bekijk de agenda voor de komende Stimulansz Webinars. Voor ons overige online aanbod klik hier.

Contactpersoon

Mr. Evelien Meester

Teammanager Innovatie en Strategie. ‘Omdenker’ van het sociaal domein.