De Werkplaats

Samenwerking gemeenten en woningcorporaties

 • 1 dag
 • 20 deelnemers
 • gratis

Woningaanpassingen vanuit de Wmo? Kamers met kansen, woonfraude, zorgmijders, vroegsignalering? Zomaar wat onderwerpen waarbij gemeentelijke afdelingen in het sociaal domein én woningcorporaties beiden een belangrijke rol spelen. Hoe ga je met deze vraagstukken om met het belang van de inwoner op de eerste plaats? Is de samenwerking op alle vlakken al goed geregeld of kan het nog beter? En zo ja op welke manier dan?

Tijdens deze Werkplaats gaan gemeenten en woningcorporaties samen in gesprek over de samenwerking in het algemeen, bij woningaanpassingen Wmo én woonfraude.

Start van de bijeenkomst

Donderdag,
5 september 2024
10:00 - 16:00
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Jouw resultaat

Na het deelnemen aan De Werkplaats Samenwerking tussen gemeenten en wooncorporaties in het sociaal domein ben je geïnspireerd door goede praktijkvoorbeelden.  

 • Je kent de voordelen van een goede samenwerking tussen gemeenten en woningcorporaties, en hoe je deze opbouwt en onderhoudt.
 • Je hebt handvatten om beter en efficiënter samen te werken binnen het sociaal domein met toegevoegde waarde voor de inwoner voorop.
 • Je weet voor de gezamenlijke aanpak van woonfraude voor wie welke informatie van belang is en met wie deze te delen.

Voor wie

Vertegenwoordigers van gemeenten en woningcorporaties die werken aan het oplossen van woonvraagstukken in het sociaal domein. 

 • Leidinggevenden
 • Beleidsmedewerkers
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Intern controleurs
 • Consulenten 

Zo ziet De Werkplaats eruit

De Werkplaats is een gratis bijeenkomst voor gemeenten om gezamenlijk oplossingen te zoeken voor actuele ingewikkelde onderwerpen in de praktijk. Met De Werkplaats biedt Stimulansz de mogelijkheid om een bepaald onderwerp gezamenlijk te onderzoeken en uit te diepen. De resultaten gebruikt Stimulansz om de dienstverlening te verbeteren.

Deze Werkplaats organiseren we met Matchability. Matchability is dé (juridische) dienstverlener voor onder andere woningcorporaties. Zij dragen bij aan een Nederland waar iedereen duurzaam kan wonen. Onder andere door het bieden van juridisch advies en een juridisch platform. Ook detacheren zij medewerkers bij zowel gemeenten als corporaties waardoor zij beide kanten goed kennen.

De Werkplaats over de samenwerking tussen gemeenten en wooncorporaties in het sociaal domein biedt plaats aan maximaal 10 medewerkers van gemeenten (1 per gemeente) en 10 van woningcorporaties.

blog card header

Vragen of advies nodig?

Mr. Petra Gerritsen helpt u graag verder.

Dit neem je mee uit de De Werkplaats mee

We gaan tijdens De Werkplaats samen aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Je krijgt inzicht in het belang van samenwerking tussen het gemeentelijk sociaal domein en wooncorporaties.
 • Je krijgt praktische tips voor een goede samenwerking, zoals convenanten en persoonlijk contact.
 • Je leert over de juridische (on)mogelijkheden bij verzoeken voor woningaanpassingen in het kader van de Wmo.
 • We wisselen praktische tips uit over de gezamenlijke aanpak van woonfraude.
 • We bespreken praktijkvoorbeelden van Wmo-convenanten tussen gemeenten en woningcorporaties.

Data & Locatie(s)

Starten op do 5 september 2024, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Donderdag, 5 september 2024
  10:00 – 16:00

Locatie

Je bent van harte welkom bij:

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Samenwerking gemeenten en woningcorporaties

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.