Zomerschool

Resultaten

  • U kent drie belangrijke wetenschappelijke inzichten over de gevolgen van leven in armoede.
  • U heeft een betere voorstelling wat leven in armoede voor mensen betekent.
  • U kunt beter aansluiten op (het gedrag van) uw cliënt.

Armoede, wat is dat?

We beginnen met een korte introductie op het begrip armoede in relatie tot de samenleving waarin we in Nederland leven. Hierna behandelen we de uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken naar het gedrag van mensen met weinig geld. Aan de orde komen schaarste, denk- en doenvermogen en stress-sensitief werken / Mobility mentoring. De hoofdlijnen van deze bevindingen passen we in de zomerschool toe op onze eigen praktijk. Wat kunt u concreet veranderen, verbeteren of verminderen in uw dagelijkse handelen.

Voor wie?

Deze online workshop is geschikt voor consulenten die werkzaam zijn in het sociaal domein. Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben met cliënten in armoede. Deze online workshop is tevens een mooie opmaat voor de zomerschoolworkshop Inleiding in de schuldhulpverlening.

Inhoud

Tijdens deze online workshop behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Introductie: wat is armoede in Nederland?
  • Wie zijn arm?
  • Denk- en doenvermogen
  • Schaarste
  • Mobility Mentoring / stress sensitief werken
  • De eigen praktijk

Praktische informatie

Datum
24 augustus 2020 van 13:30 – 15:30 uur

Zoom
De sessie vindt plaats via Zoom. Wij gebruiken de beveiligde, professionele versie. Om deel te nemen, hoeft u zelf geen account aan te maken bij Zoom maar alleen de applicatie te installeren. U deelt dus geen gegevens via Zoom. We sturen u uiterlijk 2 dagen voor de online bijeenkomst een link en zorgen voor een duidelijke instructie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Expert
De online workshop wordt gegeven door Wilma Kuiper.

Stimulansz Zomerschool 2020

Stimulansz organiseert in augustus 10 online workshops voor professionals in het sociaal domein. Door het volgen van een of meerdere online workshops uit de zomerschool leert u beter kijken naar uw eigen werk en samenwerken met collega’s buiten uw eigen vakgebied. Welke online workshops kiest u?

35 euro workshops van de zomerschool

Expert

Wilma Kuiper

Adviseur en trainer armoede voor wie het perspectief van de cliënt of inwoner centraal staat.