Zomerschool

Resultaten

  • U weet wat het doel is van de Jeugdwet.
  • U weet welke organisaties er actief zijn op het jeugddomein en wat de taken van deze partijen zijn.
  • U weet welke raakvlakken er zijn tussen de Jeugdwet en uw eigen werk.

Inzicht in de jeugdwet

Als professional in het sociaal domein wordt er van u verwacht dat u samenwerkt en integraal naar casuïstiek kijkt. Hiervoor heeft u brede kennis van de andere wetten in het sociaal domein nodig. Bent u geïnteresseerd in de wonderlijke wereld van de jeugdzorg en de jeugdwet? Meld u aan voor deze online workshop. In 1,5 uur leert u de Jeugdwet kennen en kent u de organisaties die actief zijn in het domein.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen in het sociaal domein die wat meer wil weten over het jeugddomein en de Jeugdwet. Of u nu consulent, jurist, beleidsmedewerker of teamleider bent, deze kennis komt altijd van pas!

 Inhoud

Tijdens deze online workshop over de Jeugdwet behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Het doel van de Jeugdwet
  • De organisaties op het jeugddomein
  • Vrijwillige en gedwongen jeugdhulp
  • Raakvlakken met andere domeinen

Praktische informatie

Datum

Donderdag 13 augustus 2020 van 10:00 – 11:30 uur.

Zoom
De sessie vindt plaats via Zoom. Wij gebruiken de beveiligde, professionele versie. Om deel te nemen, hoeft u zelf geen account aan te maken bij Zoom maar alleen de applicatie te installeren. U deelt dus geen gegevens via Zoom. We sturen u uiterlijk 2 dagen voor de online bijeenkomst een link en zorgen voor een duidelijke instructie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Expert
De online workshop wordt verzorgd door Pieter-Jan de Jongh.

Stimulansz Zomerschool 2020

Stimulansz organiseert in augustus 10 online workshops voor professionals in het sociaal domein. Door het volgen van een of meerdere online workshops uit de zomerschool leert u beter kijken naar uw eigen werk en samenwerken met collega’s buiten uw eigen vakgebied. Welke online workshops kiest u?

35 euro workshops van de zomerschool

Expert

Pieter-Jan de Jongh

Productmanager verantwoordelijk voor de digitale kennisbank Inzicht Sociaal Domein.