Zomerschool

Resultaten

  • U kent de basisbegrippen uit de Participatiewet
  • U kunt inschatten of er recht is op bijstand
  • U weet wat het werk van een klantmanager inkomen inhoudt

De wereld van de Participatiewet

Werkt u in een werkveld dat veel raakvlakken heeft met de Participatiewet? Maar weet u er eigenlijk te weinig vanaf om echt mee te kunnen praten? Dan is deze online workshop ideaal voor u. In 1,5 uur leert u alle basiskennis van de Participatiewet die u nodig heeft.

Heeft u bijvoorbeeld altijd al willen weten waarom de Participatiewet zo streng is? En of het mogelijk is om er van af te wijken? Of wilt u weten wat Participatiewet-termen, zoals ‘voorliggende voorzieningen’, en ‘domiciliegeschil’, inhouden? Meld u dan aan voor deze online workshop.

Doelgroep

Deze online workshop is geschikt voor uitvoerenden én leidinggevenden in het sociaal domein en alle andere die meer willen weten van de Participatiewet.

Inhoud / programma

  • achtergrond Participatiewet
  • voorliggende voorzieningen in vogelvlucht
  • belangrijkste begrippen uit de Participatiewet
  • verschillende uitkeringsbedragen
  • uitzonderingen op de hoogte van de bijstand

Praktische informatie

Datum

20 augustus 2020 van 13:30 – 15:00 uur

Zoom
De sessie vindt plaats via Zoom. Wij gebruiken de beveiligde, professionele versie. Om deel te nemen, hoeft u zelf geen account aan te maken bij Zoom maar alleen de applicatie te installeren. U deelt dus geen gegevens via Zoom. We sturen u uiterlijk 2 dagen voor de online bijeenkomst een link en zorgen voor een duidelijke instructie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Expert
De online workshop wordt verzorgd door Hanneke Willemsen.

Stimulansz Zomerschool 2020

Stimulansz organiseert in augustus 10 online workshops voor professionals in het sociaal domein. Door het volgen van een of meerdere online workshops uit de zomerschool leert u beter kijken naar uw eigen werk en samenwerken met collega’s buiten uw eigen vakgebied. Welke online workshops kiest u?

35 euro workshops van de zomerschool

Expert

Hanneke Willemsen

Hanneke is de juiste persoon om de uitvoering van de Participatiewet naar een hoger niveau in uw gemeente te brengen.