Zomerschool

Resultaten

  • U heeft na afloop van deze training inzicht gekregen in de bedoeling van de Wmo 2015.
  • U bent in grote lijnen op de hoogte van het proces in de Wmo; een inwoner meldt zich en wat gebeurt er dan?
  • U kunt beter in uw eigen werk binnen het sociaal domein kijken naar mogelijke Wmo-vraagstukken en deze door leiden naar uw collega’s van de Wmo.

De wereld van de Wmo

Werkt u met cliënten in het sociaal domein? Dan wordt er van u verwacht dat u samenwerkt en integraal naar casuïstiek kijkt. Maar hoe doet u dat als u alleen werkt op het gebied van de Participatiewet of zich puur bezig houdt met vraagstukken van de Jeugdwet? Hoe integraal benadert u dan de vragen van inwoners?

Het is van groot belang om meer kennis te hebben van de andere wetten in het sociaal domein om op die manier de vraag van uw inwoners breed te kunnen bekijken. Deze online workshop “inleiding in de Wmo” geeft u in 1,5 uur een praktisch inkijkje in de wereld van de Wmo. Hierdoor heeft u na afloop meer inzicht in hoe deze wet kijkt naar vragen van inwoners en hoe uw collega’s van de Wmo hun werk doen.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het sociaal domein maar geen of weinig kennis heeft van de Wmo.

Inhoud

Tijdens deze online workshop behandelen we de volgende punten:

  • De grondwaarde van de Wmo 2015.
  • De melding van een inwoner en het daarop volgende onderzoek: welke stappen moet een Wmo consulent zetten om tot een besluit te komen?
  • Wat zijn globaal Wmo-voorzieningen en wat hoort mogelijk thuis bij andere wetten en regelingen?

Praktische informatie

Datum

25 augustus 2020 van 10:00 – 11:30 uur

Zoom
De sessie vindt plaats via Zoom. Wij gebruiken de beveiligde, professionele versie. Om deel te nemen, hoeft u zelf geen account aan te maken bij Zoom maar alleen de applicatie te installeren. U deelt dus geen gegevens via Zoom. We sturen u uiterlijk 2 dagen voor de online bijeenkomst een link en zorgen voor een duidelijke instructie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Expert
De online workshop wordt gegeven door Anitra Vink.

Stimulansz Zomerschool 2020

Stimulansz organiseert in augustus 10 online workshops voor professionals in het sociaal domein. Door het volgen van een of meerdere online workshops uit de zomerschool leert u beter kijken naar uw eigen werk en samenwerken met collega’s buiten uw eigen vakgebied. Welke online workshops kiest u?

35 euro workshops van de zomerschool

Expert

Anitra Vink

Anitra is specialist in uitvoeringsvragen over de Wmo 2015 en de Jeugdwet en een ervaren docent.