Zomerschool

Resultaten

  • U heeft handvatten voor het beter ondersteunen van vrouwelijke statushouders in hun weg naar werk
  • U heeft beter inzicht in deze groep en de diversiteit binnen deze groep
  • U heeft inzicht in de mogelijkheden binnen de Wet inburgering 2021 voor deze doelgroep

Vrouwelijke statushouders hebben minder vaak een baan dan mannelijke statushouders. Hoe kunt u er als gemeente voor zorgen dat er meer vrouwelijke statushouders een plek vinden op de arbeidsmarkt?

De doelgroep is lastig te bereiken. Vaak heeft de man contact met de gemeente vanuit de Participatiewet. Zolang een vrouw niet aanklopt voor financiële ondersteuning komt zij eigenlijk niet in beeld. Dat gaat wel veranderen door de nieuwe Wet inburgering, maar het vraagt ook een andere aanpak van de gemeente. Door consulenten worden mannen meestal als kansrijker gezien op de arbeidsmarkt, daarom richten zij zich vaak op hen. De vrouw krijgt dus minder aandacht.

In deze webinar krijgt u handvatten om vrouwelijke statushouders te kunnen ondersteunen in hun weg naar werk. We bespreken onder andere de cultuur en rollen van de vrouw in het gezin. We behandelen een andere manier van werkervaring uitvragen. Denk bijvoorbeeld aan vrouwen die hebben gewerkt in de winkel van familie. Ook leggen we de link naar de Wet inburgering 2021 en wat daarin de mogelijkheden zijn.

Voor wie?

Alle medewerkers van de gemeente die te maken hebben met vrouwelijke statushouders.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Barrières en drempels voor vrouwelijke statushouders
  • Mogelijkheden binnen de huidige wet
  • Diversiteit in cultuur en rollen vrouw binnen het gezin
  • Het achterhalen van ervaring en mogelijkheden door anders uit te vragen

Praktische informatie

Datum
Donderdag 24 juni 2021 van 14:00 – 15:30 uur.

Locatie
De sessie vindt plaats via Zoom. Wij gebruiken de beveiligde, professionele versie. Om deel te nemen, hoeft u zelf geen account aan te maken bij Zoom maar alleen de applicatie te installeren. U deelt dus geen gegevens via Zoom. We sturen u uiterlijk 2 dagen voor de online bijeenkomst een link en zorgen voor een duidelijke instructie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Trainer
De webinar wordt verzorgd door Bibian Ogier.

Contactpersoon

Silke van Alphen

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in gedrag en gesprekstechniek.