Stimulansz top bar
Kennis & advies over werk en inkomen, welzijn en gezondheid
Onderdelen
U bent hier: Home / Trainingen / Cursussen armoedebeleid en schuldhulpverlening

Cursussen armoedebeleid en schuldhulpverlening

De schuldhulpverlening staat onder druk. Steeds meer mensen hebben schulden. En steeds meer mensen doen een beroep op schuldhulpverlening. Gemeenten hebben met de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening de taak gekregen om regie te voeren op de schuldhulpverlening. Niet alleen zijn er steeds meer burgers met financiële problemen. Ook worden deze problemen steeds complexer. De Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening vraagt onder andere een duidelijke regie en invulling van de schuldhulpverlening. Het volgen van geschikte cursussen is daarbij erg zinvol.

Het feit dat mensen in armoede terecht komen is vaak mede het gevolg van de systemen van voorzieningen en regelgeving. Voor mensen in armoede is die systeemwereld een woud aan regels waarin zij zich een weg moeten banen. De trend is dat mensen zelf verantwoordelijk zijn en op eigen kracht moeten varen. Armoede drukt een enorme stempel op een mensenleven. Kennis van de effecten van leven in armoede en gedragskenmerken van mensen in armoede zijn essentieel om tot een aanpak te komen die aansluit. Stimulansz ondersteunt met een speciaal trainingsaanbod voor armoede en schuldhulpverlening.

Cursussen armoedebeleid
Inzicht in armoede
Meer inzicht in armoede (vervolg)
Armoedebeleid en het wettelijk kader
Basistraining Formulierenbrigade en sociale wijkteams

Cursussen schuldhulpverlening
Eigen woning en schuldhulpverlening
Trainingsaanbod voor de aanpak van schulden bij mensen met een licht verstandelijke beperking
Opleiding tot professioneel vraaggerichte schulddienstverlener
VTLB in de schuldhulpverlening

Informatie

Alle trainingen worden incompany gegeven. Als een training ook op 'open inschrijving' wordt gegeven, staat de training met de bewuste trainingsdatum in de activiteitenkalender.


Laurens Bouw
Opleidingsadviseur
Telefoon: 06 23 98 48 89
laurens.bouw@stimulansz.nl


Frans Zonneveld
Opleidingsadviseur

Telefoon: 06 23 98 47 04
frans.zonneveld@stimulansz.nl