Stimulansz top bar
Kennis & advies over werk en inkomen, welzijn en gezondheid
Onderdelen
U bent hier: Home / Trainingen / Cursussen handhaving

Cursussen handhaving

Goede handhaving houdt mensen uit de bijstand

Handhaven is een onderdeel van de bedrijfsvoering en leidt tot efficiëntere bedrijfsvoering. Gemeenten geven veel geld uit aan re-integratie en participatie. Met een goede handhaving lukt het om meer mensen buiten de bijstand te houden. Het effect van handhaving is echter moeilijker te meten. Ons advies aan gemeenten is: formuleer binnen uw beleid scherp wat u wilt bereiken. Werk daarbij zoveel mogelijk met indicatoren en evalueer tijdig. Dit is in de praktijk best lastig.

En vervolgens moeten de handhaver en de klantmanager hier mee aan de slag. Hoe realiseren zij de vastgestelde beleidsdelen met gebruikmaking van de nieuwste wetgeving:

  • Wet aanscherping
  • Wet huisbezoeken
  • Procedure Boetebesluit

En hoe gaan zij om met de juridische beperkingen en mogelijkheden? En een spannende vraag in het nieuwe sociaal domein is: hoe zorgen we ervoor dat handhaving een adequate schulddienstverlening en zorg bij complexe situaties niet in de weg staat? Dit vraagt veel creativiteit van de beleidsmedewerker en open ogen en oren van de handhaver, klantmanager en zorgconsulenten anderzijds. Stimulansz ondersteund met een cursusaanbod op het gebied van handhaving.

Cursusaanbod handhaving

Huisbezoek
Fraudealertheid aan de poort
Fraudealert en re-integratie 

Informatie

Alle trainingen worden incompany gegeven. Als een training ook op 'open inschrijving' wordt gegeven, staat de training met de bewuste trainingsdatum in de activiteitenkalender.


Laurens Bouw
Opleidingsadviseur
Telefoon: 06 23 98 48 89
laurens.bouw@stimulansz.nl


Frans Zonneveld
Opleidingsadviseur

Telefoon: 06 23 98 47 04
frans.zonneveld@stimulansz.nl