Adviseur met specialisatie Schuldhulpverlening (senior)

(32 uur)

Jouw baan

Je werkt in een professioneel team en voor een werkgever die in bijna alle Nederlandse gemeenten kind aan huis is. Bij Stimulansz kun je dus je blik verbreden en heb je alle ruimte om je ambities te ontplooien. Het sociaal domein is in beweging. Schuldhulpverlening, inkomen en werk zijn belangrijke factoren binnen het sociaal domein. Je gaat gemeenten, wijkteams en andere organisaties adviseren en ondersteunen op het gebied van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, zowel beleidsmatig als in de uitvoering. Je hebt oog voor samenhang in de dienstverlening in het sociaal domein. Ook werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe ondersteunende instrumenten voor schuldhulpverlening. Daarnaast krijg je de kans om je kennis en inzichten over te dragen op de deelnemers aan onze trainingen. Samen met je collega’s denk je na over nieuwe invalshoeken voor de dienstverlening van Stimulansz. En je helpt mee om onze juridische kennisbank Inzicht sociaal domein naar een nog hoger plan te tillen.

Onze vraag

 • Je hebt (diepgaande) kennis van de praktijk op het terrein van de schuldhulpverlening, met name op het gebied van vroegsignalering en preventie;
 • Je hebt toegang tot een relevant netwerk en/of de mogelijkheid dat op te bouwen;
 • Je bent in staat om verschillende partijen bij elkaar te brengen;
 • Je beschikt over goede analytische vaardigheden;
 • Je bent in staat om de wet en jurisprudentie om te zetten in prettig leesbare en praktisch toepasbare teksten;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en bent bereid om regelmatig te bloggen;
 • Je hebt heeft affiniteit met social media;
 • Je hebt feeling voor data en technologie;
 • Je kan trainingen geven en platforms leiden;
 • Je kan zelfstandig, in teamverband en planmatig werken;
 • Je hebt minimaal een HBO opleiding.

Onze organisatie

Stimulansz is kennis- en adviespartner van gemeenten en levert praktische oplossingen die écht werken. We vertalen de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer, waarbij we laten zien dat er meer mogelijk is in de regelgeving dan vaak wordt gedacht. We adviseren en trainen beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals en doen dat met veel enthousiasme en betrokkenheid en vanuit een grote kennis van de praktijk. We helpen mee aan het verbeteren van de bedrijfsvoering via sturingsinformatie. Zo zit Stimulansz in het hart van alle werkprocessen met als doel de dienstverlening van gemeenten in het sociaal domein beter en daarmee het leven van mensen die afhankelijk zijn van die dienstverlening een stuk makkelijker te maken. Stimulansz is een not-for-profit organisatie met 60 medewerkers.

Jouw salaris

Je salaris ligt tussen de € 4.000,00 en € 5.500,00, afhankelijk van je kennis en ervaring. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook zijn er mogelijkheden voor training en opleiding.

Klinkt deze baan als muziek in je oren? Stuur dan je sollicitatie voor 15 september 2019 aan Marjolijn van Rijn, HR-manager.
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Evelien Meester, teammanager Juridische Facilitering (evelien.meester@stimulansz.nl).

Geselecteerd op basis van dit onderwerp

Deel deze pagina