Stimulansz is een toonaangevende kennis- en adviespartner van gemeenten in het sociaal domein en levert praktische oplossingen die écht werken. We vertalen de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer, waarbij we laten zien dat er meer mogelijk is dan vaak wordt gedacht. We adviseren en trainen beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals en doen dat met veel enthousiasme en betrokkenheid en vanuit een grote kennis van de praktijk. Wij werken voor gemeentes, ministeries, sociaaljuridische dienstverleners en onderwijsinstellingen. Stimulansz is een not-for-profit organisatie met circa 60 medewerkers.

 

Stimulansz is op zoek naar een:

Informatiemanager (32 uur)

 

De baan

Stimulansz werkt voor bijna alle gemeenten in Nederland en levert producten en diensten op het gebied van het sociaal domein. Denk aan online kennisbanken en tools, kwaliteitsapplicaties en benchmarks. Voor de kantoorautomatisering maakt Stimulansz gebruik van Afas en Office365 en in onze communicatie met de klanten werken we met WordPress en Spotler. Voor het beheer, de koppelingen en doorontwikkeling van deze applicaties en de kantoorautomatisering zoeken wij een informatiemanager die ook het functioneel beheer in het takenpakket heeft.

Je bent als de informatiemanager de spil van onze IT-ontwikkelingen. Je vindt het leuk om met de productmanagers, gemeenten en leveranciers samen te werken, producten te verbeteren en door te ontwikkelen. Je communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Je kunt de complexe materie van jouw vakgebied helder overbrengen en haalt voldoening uit het vinden van goede oplossingen.

Je specificeert de eisen voor bestaande software-producten, om te voldoen aan de gebruikerswensen en de gestelde specificaties, eisen, randvoorwaarden en kwaliteitsnormen voor software. Je beoordeelt rfc’s, voert impactanalyses uit, bewaakt planningen en houdt in de gaten of de ontwikkelde functionaliteiten goed getest zijn. En je zorgt voor een releasematige planning gebaseerd op een goedkeuringsproces (CAB).

Je bewaakt de IT-projecten zowel inhoudelijk als financieel. Je schept er genoegen in complexe IT-vraagstukken op te lossen en bent toegerust om de juiste vragen te stellen zowel aan de productmanagers als de leveranciers. Dit alles om doelstellingen ten aanzien van innovatie, productontwikkeling en klanttevredenheid te halen.

Je ontwikkelt het informatiebeleid en informatieplan. Ook ben je sparringpartner van de productmanagers en je adviseert de directeur en het MT.

Wij vragen

 • Universitair werk- en denkniveau, een afgeronde (relevante) Master in Informatica is een pré
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Brede theoretische en praktische kennis van informatiemanagement, procesarchitectuur en -ontwerp
 • Kennis van Microsoft (Azure cloud) producten, CMS-applicaties, Afas en SharePoint (management)informatiesystemen en dataopslag(systemen)
 • Je bent bekend met de meest relevante ontwikkeltalen zoals Javascript, Java, Python, PHP, C#, C++
 • Adviesvaardigheid op alle niveaus van de organisatie
 • Talent in procesmodellering en informatie-architectuur
 • Analytisch sterk èn resultaatgericht
 • Coördinatievaardigheden
 • Aantoonbare ervaring met de inzet van informatievoorziening in het publieke domein
 • Kennis van en ervaring met incident-/problem-/ changemanagement.
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken
 • Kennis van en ervaring met processen ITIL en ALM is een pré.

Wij bieden

 • Een prima salaris vanaf € 4.705,00 bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij een fulltime dienstverband (40 uur).
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en trainingen, flexibel werken en met korting sporten.
 • Een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je sollicitatie vóór 22 november 2019 aan Marjolijn van Rijn (HR-manager). Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met José Hendriksen (Directeur Stimulansz) via 06 131 827 91.

De eerste gesprekken vinden plaats in week 48 en 49, de tweede gesprekken in week 50. Referenties maken onderdeel uit van de procedure.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp

Deel deze pagina