(Juridisch) Adviseur Inkomen Participatiewet

(36 uur)

Jouw baan

Door de groei van onze kennisbank is er behoefte aan uitbreiding in de vorm van een adviseur met kennis van de Participatiewet, in het bijzonder het domein inkomen. Je werkt in een professioneel team van juristen en andere experts in het sociaal domein. En voor een werkgever die in bijna alle Nederlandse gemeenten kind aan huis is. Je belangrijkste taak is om een bijdrage te leveren aan onze kennisbank Inzicht Sociaal Domein, voornamelijk op het domein inkomen. Jouw bijdrage zal grofweg bestaan uit het actualiseren en schrijven van teksten, het beantwoorden van vragen/casuïstiek van onze gebruikers (helpdesk) en het oppakken van voorstellen tot verbetering (suggesties). Je helpt mee om onze juridische kennisbank naar een nog hoger plan te tillen.

Onze kennisbank Inzicht Sociaal Domein

Met Inzicht Sociaal Domein hebben gebruikers altijd en overal een toelichting op wetteksten, jurisprudentie en praktische informatie binnen handbereik. Geschreven in helder Nederlands door een team van juristen en andere experts. Inzicht Sociaal Domein wordt gebruikt door het merendeel van de gemeenten, verspreid over heel Nederland. Om dit te realiseren houden we dagelijks relevante vakinformatie bij en informeren we onze gebruikers over wijzigingen in wet- en regelgeving. Wij komen regelmatig bij gemeenten over de vloer en weten dus wat er speelt. Deze praktijkervaring vinden onze gebruikers terug in de kennisbank. Wij vertalen de wet naar de praktijk van de gemeentelijke werkvloer.

Jouw werkzaamheden

 • Je volgt dagelijks de nieuwe ontwikkelingen rondom de Participatiewet (PW) en verwerkt deze in onze
  kennisbank.
 • Je verwerkt systematisch kamerstukken, handreikingen en relevante onderzoeken in onze kennisbank.
 • Je controleert en actualiseert bestaande teksten n.a.v. jurisprudentie en archiveert verouderde informatie.
 • Voorstellen tot verbetering (suggesties) die onze gebruikers indienen, pak je op. Waar het de PW raakt, zorg jij zelf voor afhandeling van de suggestie. Waar het terrein van Wmo, Jeugd, Schuldhulp of Inburgering raakt, draag je deze over aan jouw collega met desbetreffende expertise.
 • Je beantwoordt vragen (casuïstiek) die via de helpdesk door onze gebruikers, gesteld worden.
 • Nieuwsbrieven en andere kanalen vanuit onder meer SZW, VNG en Divosa houd je actief bij en verwerk je waar nodig in de kennisbank.
 • Je helpt bij het implementeren van lokaal beleid en bent verantwoordelijk voor het plaatsen en actualiseren van lokaal beleid in onze kennisbank.
 • Je levert content aan en bent verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsbrief Werk en participatie + Inkomen.
 • Je werkt samen met onze adviseurs op de PW. Gezamenlijk dragen jullie bij aan onze ambities op de kennisbank.
 • Desgevraagd verzorg je demo’s van het gebruik en de werking van onze kennisbank. Dit kan zowel bij bestaande als nieuwe gebruikers zijn.

Onze vraag

 • Je hebt aantoonbare kennis van de Participatiewet.
 • Je bent in staat om de wet ‘te vertalen’ naar prettig leesbare en praktisch toepasbare teksten. Bij Stimulansz willen we namelijk dat iedereen de regels kan toepassen.
 • Je bent niet alleen inhoudelijk sterk, maar hebt ook gevoel en bij voorkeur ervaring met de praktijk.
 • Je vindt het prettig om in team te werken.
 • Goede redactionele vaardigheden, op de verschillende taalniveaus
 • De mentaliteit om zelfstandig en onder druk te kunnen werken
 • Je bent nieuwsgierig naar andere onderwerpen binnen het sociaal domein en bereid om daar een steentje aan bij te dragen.
 • Minimaal HBO werk/ denk niveau.

Onze organisatie

Stimulansz is kennis- en adviespartner van gemeenten en levert praktische oplossingen die écht werken. We vertalen de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer, waarbij we laten zien dat er meer mogelijk is in de regelgeving dan vaak wordt gedacht. We adviseren en trainen beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals en doen dat met veel enthousiasme en betrokkenheid en vanuit een grote kennis van de praktijk.
We helpen mee aan het verbeteren van de bedrijfsvoering via sturingsinformatie. Zo zit Stimulansz in het hart van alle werkprocessen met als doel de dienstverlening van gemeenten in het sociaal domein beter en daarmee het leven van mensen die afhankelijk zijn van die dienstverlening een stuk makkelijker te maken. Stimulansz is een not-for-profit organisatie met 60 medewerkers.

Jouw salaris

Je salaris ligt tussen de € 3.670 en € 4.640 op basis van 40 uur en afhankelijk van je kennis en ervaring. We bieden je allereerst een jaarcontract, waarna bij gebleken geschiktheid jouw aanstelling omgezet kan worden in een vast dienstverband. Detachering vanuit een andere organisatie bestaat ook tot de mogelijkheden. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn er binnen Stimulansz ook veel mogelijkheden voor training en opleiding, zo beschikken wij over een eigen interne academie.

Klinkt deze baan als muziek in je oren? Stuur dan je sollicitatie voor 18 januari 2021 aan Marjolijn van Rijn (marjolijn.vanrijn@stimulansz.nl), HR-manager. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Maaike Hulshoff, teammanager Sociaal Domein (maaike.hulshoff@stimulansz.nl) of telefonisch op 06-41207599.

Geselecteerd op basis van dit onderwerp

Deel deze pagina