0

In Nederland liggen ruim 1,5 miljoen huishoudens ’s nachts wakker van geldzorgen of van problemen die ze ten gevolge van hun schulden ervaren.
Eén op de drie huishoudens in Nederland krijgt door de coronacrisis risicovolle of problematische schulden.
Bijna een miljoen mensen Nederland hebben te weinig geld om in hun basisbehoefte te voorzien. Het MKB, jongeren, zzp’ers, mensen in loondienst, vroeg of laat voelt iedereen de gevolgen. Dit betekent óverleven in plaats van leven.
Er is ook een keerzijde. Naast alle zorgen, verdriet en pijn is er hoop. Deze crisis haalt het beste in mensen naar boven, zelden was de samenhorigheid zo groot. Laten we nu en in de toekomst met elkaar verbonden blijven, zodat niemand alleen staat met zijn geldzorgen.

Interactieve talkshow over geldzorgen

In de talkshow ‘geldzorgen in crisistijd’ gaat presentator Rob van Rossum in gesprek met (ervarings)deskundigen over de financiële impact van corona op mensenlevens. Iedereen kan zijn vraag stellen en zijn zorg delen. Deskundigen geven antwoord, verschaffen duidelijkheid en bieden een steun in de rug. Persoonlijk en dichtbij.

Moedige Dialoog

Moedige Dialoog zet zich in voor de financiële en sociale redzaamheid van mensen in heel Nederland: “We bouwen lokale netwerken waarin bedrijven, overheden, onderwijs, maatschappelijke organisaties en ervaringsdeskundigen gelijkwaardig samenwerken om armoede, schulden en geldstress aan te pakken.”

Geselecteerd op basis van dit onderwerp